LSV: Pokrajinski sekretar Sakalaš hitno da naloži isticanje zastave AP Vojvodine u Zrenjaninu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 20. 03. 2023. | Komentara: 0

LSV: Pokrajinski sekretar Sakalaš hitno da naloži isticanje zastave AP Vojvodine u Zrenjaninu

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina uputila je pismo pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu jer već više od mesec dana na zgradi Skupštine grada Zrenjanina nije istaknuta zastava AP Vojvodine.

LSV

Odbornici LSV očekuju da Sakalaš hitno izvrši inspekcijski nadzor u Zrenjaninu i naloži isticanje zastave Vojvodine na zgradi Skupštine grada, a odgovorne za njeno neisticanje prekršajno kaznite.

Tekst pisma prenosimo u celosti.


Republika Srbija
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine

Sekratar Žolt Sakalaš

Poštovani,

Obaveštavamo Vas da već duže od mesec dana na zgradi Skupštine grada Zrenjanina nije istaknuta zastava Autonomne Pokrajine Vojvodine.

Poznato je da Ustav Republike Srbije u svom 183. članu kaže da AP Vojvodine ima svoje simbole i da određuje način njihovog isticanja.

Na osnovu tog člana Ustava Srbije doneta je Pokrajinska skupštinska odluka o izgledu i korišćenju simbola i tradicionalnih simbola Autonomne Pokrajine Vojvodine. Ona u svom četvrtom članu jasno kaže da se zastava i tradicionalna zastava AP Vojvodine, uporedo sa zastavom Republike Srbije, ističu na zgradama Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodine, Pokrajinske vlade, zgradama organa lokalne samouprave na teritoriji AP Vojvodine i zgradama pokrajinskih organa i službi koje osniva AP Vojvodina.

Neisticanje zastave Autonomne Pokrajine Vojvodine na zgradi Skupštine grada Zrenjanina, predstavlja flagrantno kršenje Ustava Srbije i Pokrajinske skupštinska odluka o izgledu i korišćenju simbola i tradicionalnih simbola Autonomne Pokrajine Vojvodine.

Očekujemo od Vas i Sekretarijata koji vodite da hitno izvršite inspekcijski nadzor u Zrenjaninu i naložite isticanje zastave Autonomne Pokrajine Vojvodine na zgradi Skupštine grada, a odgovorne za njeno neisticanje prekršajno kaznite.

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine
u Skupštini grada Zrenjanina


Sekretarijat za informisanje 
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Sreda, 13. 12. 2023. | Komentara: 0

Promene u Vojvodini preduslov su za nužne promene u Srbiji

Vojvođani moraju da obezbede promene u Vojvodini koje će da garantuju stvaranje normalnog društva i normalne Srbije, a za to je potrebno izaći na izbore u nedelju, 17. decembra
Saopštenja | Utorak, 12. 12. 2023. | Komentara: 0

Zaglavljeni autobus je slika Vojvodine koja je stala, na nama je da je pokrenemo

Autobus u kom su se nalazila i deca zaglavljen je na obilaznici kod zatvorenog mosta na Tamišu koji povezuje Orlovat i Tomaševac. Zbog loših uslova na „saobraćajnici“, koja je zapravo poljski put, autobus je ostao ukopan u mestu, kraj „puta“. Među putnicima su i đaci.
Saopštenja | Utorak, 12. 12. 2023. | Komentara: 0

Pravednom raspodelom resursa možemo da rešimo problem zdrave pijaće vode i lekara u selima

Kandidati izborne liste Vojvođani, koja na pokrajinskim izborima nastupa pod rednim brojem 13, u ponedeljak su građanima Kovačice i Zrenjanina predstavili program „Na ravne časti“, te se osvrnuli na konkretne probleme sa kojima se susreću u njihovim mestima.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook