LSV: Proterati paravojno-terorističku grupu Vagner iz Srbije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 17. 01. 2023. | Komentara: 0

LSV: Proterati paravojno-terorističku grupu Vagner iz Srbije

Novi Sad, 17. januar 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od Vlade Republike Srbije da se pod hitno zabrane sve aktivnosti ruske paravojne-terorističke jedinice „Vagner“ u Srbiji.

LSV

Ova paravojna-teroristička grupa učestvuje u agresiji na Ukrajinu i po procenama čini oko 10% vojnih snaga koje napadaju i uništavaju ovu nezavisnu državu.

Izveštaji govore da se radi o formaciji poznatoj po brojnim brutalnostima i zločinima.

Paravojna-teroristička grupa „Vagner“ započela je aktivnosti i u Srbiji. Javnost je još u decembru saznala za prisustvo ove grupe u našoj zemlji, a pre nekoliko dana je putem oglasa pozvala građane Srbije na regrutaciju za rat u Ukrajini.
Povezanost „Vagnera“ sa opasnim desničarskom grupama u Srbiji je i više nego jasna.

Sve ovo mora se prekinuti. Paravojno-teroristička grupa „Vagner“ mora se proterati iz Srbije, a svi strani ili domaći državljani koji sprovode njene aktivnosti u našoj zemlji moraju biti zakonski sankcionisani.

Aleksandar Marton
Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Nedelja, 17. 02. 2013. | Komentara: 0

LSV ponovila rezultat u Zrenjaninu i Srbobranu

ZRENJANIN/SRBOBRAN, 17. februar – Na dopunskim izborima za tri upražnjena mesta u Skupštini AP Vojvodine, koji su danas održani u tri izborne jedinice u Vojvodini, Liga socijaldemokrata Vojvodine je imala kandidate u Zrenjaninu i Srbobranu, dok u Apatinu nije imala kandidata.
Saopštenja | Sreda, 13. 02. 2013. | Komentara: 0

Krivci da odgovaraju za štetan ugovor sa ATP Vojvodinom

NOVI SAD, 13. februar – Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva nadležne da se detaljno i do kraja ispita odgovornost svih koji su na bilo koji način učestvovali ili doprineli štetnom ugovoru sa ATP „Vojvodinom“, bez obzira na bilo čiju stranačku pripadnost.
Saopštenja | Nedelja, 10. 02. 2013. | Komentara: 0

Povećati broj policajaca u Temerinu i zaustaviti incidente

NOVI SAD, 10. februar - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva da Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije poveća broj pripadnika policije u Temerinu i konačno zaustavi incidente.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook