LSV: Proterati paravojno-terorističku grupu Vagner iz Srbije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 17. 01. 2023. | Komentara: 0

LSV: Proterati paravojno-terorističku grupu Vagner iz Srbije

Novi Sad, 17. januar 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od Vlade Republike Srbije da se pod hitno zabrane sve aktivnosti ruske paravojne-terorističke jedinice „Vagner“ u Srbiji.

LSV

Ova paravojna-teroristička grupa učestvuje u agresiji na Ukrajinu i po procenama čini oko 10% vojnih snaga koje napadaju i uništavaju ovu nezavisnu državu.

Izveštaji govore da se radi o formaciji poznatoj po brojnim brutalnostima i zločinima.

Paravojna-teroristička grupa „Vagner“ započela je aktivnosti i u Srbiji. Javnost je još u decembru saznala za prisustvo ove grupe u našoj zemlji, a pre nekoliko dana je putem oglasa pozvala građane Srbije na regrutaciju za rat u Ukrajini.
Povezanost „Vagnera“ sa opasnim desničarskom grupama u Srbiji je i više nego jasna.

Sve ovo mora se prekinuti. Paravojno-teroristička grupa „Vagner“ mora se proterati iz Srbije, a svi strani ili domaći državljani koji sprovode njene aktivnosti u našoj zemlji moraju biti zakonski sankcionisani.

Aleksandar Marton
Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Ponedeljak, 15. 10. 2012. | Komentara: 0

Ako se odustalo od evropskog puta, raspisati izbore!

NOVI SAD, 15. oktobar - Da je živ, Slobodan Milošević bi danas bio ponosan. Tomislav Nikolić i Ivica Dačić su se, kao predsednik i premijer Srbije, vratili na svoju staru retoriku i stavove, Aleksandar Vučić hapsi i preti, a u pojedinim medijima se stvara atmosfera linča kao s kraja devedesetih.
Saopštenja | Sreda, 10. 10. 2012. | Komentara: 0

Jedanaesti napad na prostorije LSV u Pančevu

NOVI SAD, 10. oktobar - Nepoznati počinioci ukrali su juče tablu sa imenom stranke sa ulaza u Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine u Pančevu. Ovo je 11. po redu napad na taj odbor u poslednje tri godine, a i ovoga puta, kao i svih ranijih, policija je obaveštena o njemu i izvršila je uviđaj.
Saopštenja | Četvrtak, 04. 10. 2012. | Komentara: 0

Hiljade članova LSV neće ućutati medijska hajka

Novi Sad, 04. oktobar - Tokom 22 godine borbe za zakonodavnu, sudsku i izvršnu vlast AP Vojvodine, sa izvornim prihodima i pravom na imovinu, borbe protiv fašizma, diskriminacije, rata i nasilja, LSV je navikla na medijsku hajku i etiketiranja.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook