LSV: Skupštinski odbor za spoljne poslove da glasa za uvođenje sankcija Rusiji

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Ponedeljak, 26. 12. 2022. | Komentara: 0

LSV: Skupštinski odbor za spoljne poslove da glasa za uvođenje sankcija Rusiji

Novi Sad, 26. decembar 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva članove Odbora za spoljne poslove Narodne skupštine Republike Srbije da glasaju za uvođenje sancija Ruskoj Federaciji.

LSV

Sednica skupštinskog Odbora, zakazana za sredu, prilika je da se Srbija jasno odredi prema agresiji Rusije na Ukrajinu i uvede sankcije državi koja flagrantno krši međunarodno pravo.

Vlast u Srbiji već 10 meseci odbija da stvari nazove pravim imenom i ćuti na zločine koje Putinova vojska čini u Ukrajini.

Srbija mora stati uz Ukrajinu i osuditi agresivnu politiku Rusije.

Spoljna politika Srbije mora se usaglasiti sa pozicijom Evropske unije, jer je put ka članstvu u porodici evropskih nacija jedini ispravan put naše zemlje.

Neodlučnost, oklevanje i  sedenje na dve stolice samo štete interesima Srbije i njenih građana.

Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton
Saopštenja | Ponedeljak, 20. 03. 2023. | Komentara: 0

LSV: Pokrajinski sekretar Sakalaš hitno da naloži isticanje zastave AP Vojvodine u Zrenjaninu

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina uputila je pismo pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu jer već više od mesec dana na zgradi Skupštine grada Zrenjanina nije istaknuta zastava AP Vojvodine.

Saopštenja | Četvrtak, 16. 03. 2023. | Komentara: 0

LSV: Pad političkih prava i građanskih sloboda dramatičan. Rešenje je u ubrzanju evropskog puta Srbije

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je veoma loše što u našem društvu nije započela rasprava o katastrofalnom izveštaju neprofitne orgnizacije „Fridom haus“ koja je u svom godišnjem izveštaju konstatovala da se Srbija nalazi na 16. mestu zemalja u kojima je u poslednjih deset godina zabeležen dramatičan pad sloboda, za minus 18 stepeni. Srbija je pozicionirana između Avganistana i Mjanmara.
Saopštenja | Sreda, 15. 03. 2023. | Komentara: 0

LSV: Napadi na tužiteljke i tužioce su nedopustivi. Svi na skup podrške u Novom Sadu!

Liga socijaldemokrata Vojvodine, kao i uvek od svog osnivanja, stoji uz hrabre pojedince i pojedinke i zajedno sa njima brani vladavinu prava i pravnu državu!ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook