LSV: Srbija pod hitno da uskladi spoljnu i bezbednosnu politiku sa Evropskom unijom

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Četvrtak, 19. 01. 2023. | Komentara: 0

LSV: Srbija pod hitno da uskladi spoljnu i bezbednosnu politiku sa Evropskom unijom

Novi Sad, 19. januar 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić da prestanu sa neodgovornom politikom u procesu evrointegracija.

LSV

Poslednja u nizu opomena našoj zemlji stigla je iz Evropskog parlamenta, koji je usvojio rezoluciju o primeni zajedničke spoljne i bezbednosne politike Evropske unije, a u kojoj se navodi da Evropski parlament žali zbog kontinuirano niskog stepena usklađenosti Srbije sa spoljnom i bednosnom politikom unije i naglašava da bi nova pregovaračka poglavlja trebalo da budu otvorena tek kada Srbija ojača svoju predanost reformama u područjima demokratije i vladavine prava i pokaže da je u potpunosti usklađena sa spoljnom politikom EU.

Srbija je davno započela svoj evropski put, ali neodgovornost vlasti taj put znatno usporava.

To usporavanje već rezultuje velikim problemima u našoj zemlji. Dok se region ubrzano integriše u evrozonu i bezgraničnu zonu Šengena, Srbija luta, okrenuta je diktatorskom režimu u Moskvi i sve se više udaljava od Evropske unije.

Ekonomski pokazatelji su sve gori. Srbija je četvrta najsiromašnija država Evrope, a ukupni domaći proizvod Srbije po glavi stanovnika iznosi svega 25% proseka Evropske unije.

Srbija mora da prekine ovu neodgovornu politiku jer ona nanosi veliku štetu građanima naše zemlje.

Dejana Đurđević
Sekretarka za međunarodne odnose 
Lige socijaldemokrata VojvodineSaopštenja | Petak, 31. 03. 2023. | Komentara: 0

LSV: Novim Zakonom o policiji formirati tužilačku policiju

Liga socijaldemokrata Vojvodine snažno podržava predlog tužioca Predraga Milovanovića, člana Državnog veća tužilaca, da se zahteva uvođenje tužilačke policije u naš pravosudni sistem. 
Saopštenja | Četvrtak, 30. 03. 2023. | Komentara: 0

LSV: Kabinet Ane Brnabić slep na loše stanje u sistemu protivgradne zaštite

Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorava da se bliži period godine u kojem postoji velika mogućnost za pojavu oluja praćenih gradom.
Saopštenja | Utorak, 28. 03. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Napadi na advokata Čedomira Stojkovića su šovinizam koji cela država mora da osudi

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od države da zaštiti advokata i aktivistu Čedomira Stojkovića od šovinističke rulje, a da vlasti prestanu sa koketiranjem sa osuđenim ratnim zločincima i režimom Vladimira Putina.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook