LSV: Vlada da pod hitno spusti dozvoljeni nivo aflatoksina u mleku

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 18. 02. 2023. | Komentara: 0

LSV: Vlada da pod hitno spusti dozvoljeni nivo aflatoksina u mleku

Novi Sad, 18. februar 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Vladu Republike Srbije da pod hitno spusti dozvoljeni novo aflatoksina u mleku. 

LSV

U Srbiji je krajem prošle godine odloženo spuštanje granice dozvoljenog nivoa aflatoksina u mleku za godinu dana, pa će nivo te kancerogene materije biti doveden na evropski standard tek od 1. decembra 2023. godine.

Ova odluka nanosi dodatnu štetu domaćim proizvođačima mleka, koji se zbog toga suočavaju sa nepremostivim problemom izvoza na zapadna tržišta. Tako proizvođači, ali i čitava država, ostaju bez velikih sredstava.

Sa druge strane, naše zemlja je postala veliki uvoznik mleka i to pre svega iz zemalja Evropske unije. Dakle, iz onih koje su usaglasile nivo aflatoksina sa propisima.

LSV se pita u čijem interesu radi Vlada Srbije. U interesu proizvođača mleka, svakako ne.

Aleksandar Rudić
Član Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Sreda, 15. 06. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Prestanite sa politikom devedesetih godina i uvedite sankcije Putinovoj Rusiji

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od vlasti da shvate ozbiljnost situacije i pridruže se sankcijama koje je Evropska unija uvela Ruskoj Federaciji zbog agresije na Ukrajinu.
Saopštenja | Ponedeljak, 13. 06. 2022. | Komentara: 0

LSV: Da li je za prikazivanje Quo vadis, Aida potrebna dozvola Aleksandra Vučića?

Liga socijaldemokrata Vojvodine  traži od Radio-televizije Srbije da bez optužbi i skretanja teme odgovori na pitanje da li je tačno da je proslavljenoj sarajevskoj i bosanskohercegovačkoj rediteljki Jasmili Žbanić rečeno da je za prikazivanje njenog filma „Quo vadis, Aida“ potrebno odobrenje predsednika Srbije Aleksandra Vučića. 
Saopštenja | Petak, 10. 06. 2022. | Komentara: 0

LSV: Momiroviću, hoće li biti kažnjeni oni koji demontiraju železničke pruge?

Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislava Momirovića da pod hitno pokrene krivične postupke protiv svih odgovornih za demontažu 400 kilometara železničkih pruga u Vojvodini i Srbiji.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook