LSV: Vlada da pod hitno spusti dozvoljeni nivo aflatoksina u mleku

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 18. 02. 2023. | Komentara: 0

LSV: Vlada da pod hitno spusti dozvoljeni nivo aflatoksina u mleku

Novi Sad, 18. februar 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Vladu Republike Srbije da pod hitno spusti dozvoljeni novo aflatoksina u mleku. 

LSV

U Srbiji je krajem prošle godine odloženo spuštanje granice dozvoljenog nivoa aflatoksina u mleku za godinu dana, pa će nivo te kancerogene materije biti doveden na evropski standard tek od 1. decembra 2023. godine.

Ova odluka nanosi dodatnu štetu domaćim proizvođačima mleka, koji se zbog toga suočavaju sa nepremostivim problemom izvoza na zapadna tržišta. Tako proizvođači, ali i čitava država, ostaju bez velikih sredstava.

Sa druge strane, naše zemlja je postala veliki uvoznik mleka i to pre svega iz zemalja Evropske unije. Dakle, iz onih koje su usaglasile nivo aflatoksina sa propisima.

LSV se pita u čijem interesu radi Vlada Srbije. U interesu proizvođača mleka, svakako ne.

Aleksandar Rudić
Član Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Četvrtak, 01. 09. 2022. | Komentara: 0

LSV zahteva odgovore od direktora Naftne industrije Srbije

Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine, koju je predvodio mr Mlađen Malešević, član Saveta za budžet i finasnije LSV, predala je danas pismo kojim od direktora Naftne industrije Srbije Kirila Tjurdenjeva zahteva održavanje sastanka u narednih petnaest dana. U delegaciji su, između ostalih, bili i poslanici LSV u Skupštini Autonomne Pokrajine Vojvodine.
Saopštenja | Sreda, 31. 08. 2022. | Komentara: 0

LSV: Simpatije prema Rusiji ne mogu biti opravdanje za najnižu rudnu rentu dok je profit NIS-a 200%

U odnosu na prvu polovinu prošle godine kompanija NIS, u većinskom vlasništvu ruske kompanije Gaspromnjeft, ostvarila je profit 198%, pa Liga socijademokrata Vojvodine pita da li će konačno rukovodstvo naše države zahtevati raskid Energetskog sporazuma, po kojem za eksploataciju naših naftnih izvora Rusi plaćaju mizernih 3% rudne rente.
Saopštenja | Petak, 05. 08. 2022. | Komentara: 0

Marton (LSV): Srbija i Hrvatska da zaborave ratove i grade bolju budućnost za svoje građane

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od najviših državnih vlasti Srbije i Hrvatske da prestanu sa suparničkom i ratničkom retorikom i okrenu se rešavanju problema svojih građana.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook