LSV: Vlast da prekine maltretiranje i oslobodi Radu Trajković

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 16. 12. 2022. | Komentara: 0

LSV: Vlast da prekine maltretiranje i oslobodi Radu Trajković

Novi Sad, 16. decembar 2022 - Liga socijaldemorkata Vojvodine zahteva od predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i premijerke Ane Branbić, da prestane maltretiranje Rade Trajković, koja od sinoć čeka na administrativnom prelazu Merdare prilikom povratka u Srbiju. Ona je više sati zadržana na graničnom prelazu i prilikom jučerašnjeg odlaska na Kosovo.

LSV

Sramotno je da državni organi sprovode klasičnu torturu nad bilo kojim građaninom Srbije zbog činjenice da on ima drugačije političke stavove.

Da li Srbija i zvanično postaje ono što predstavlja Putinova Rusija - država u kojoj je progon političkih neistomišljenika već svakodnevna praksa?

Ako vlast želi iskreno da pokaže da nije na tom putu, onda mora pod hitno da prekine maltretiranje Rade Trajković i oslobodi je.

Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook