LSV: Vlast da prekine maltretiranje i oslobodi Radu Trajković

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 16. 12. 2022. | Komentara: 0

LSV: Vlast da prekine maltretiranje i oslobodi Radu Trajković

Novi Sad, 16. decembar 2022 - Liga socijaldemorkata Vojvodine zahteva od predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i premijerke Ane Branbić, da prestane maltretiranje Rade Trajković, koja od sinoć čeka na administrativnom prelazu Merdare prilikom povratka u Srbiju. Ona je više sati zadržana na graničnom prelazu i prilikom jučerašnjeg odlaska na Kosovo.

LSV

Sramotno je da državni organi sprovode klasičnu torturu nad bilo kojim građaninom Srbije zbog činjenice da on ima drugačije političke stavove.

Da li Srbija i zvanično postaje ono što predstavlja Putinova Rusija - država u kojoj je progon političkih neistomišljenika već svakodnevna praksa?

Ako vlast želi iskreno da pokaže da nije na tom putu, onda mora pod hitno da prekine maltretiranje Rade Trajković i oslobodi je.

Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton




Saopštenja | Petak, 22. 03. 2013. | Komentara: 0

Kostreš pozvao državni vrh da produži Zakon o lustraciji

NOVI SAD, 22. mart - Predsednik poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš uputio je danas pismo predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću, predsedniku Skupštine Srbije Nebojši Stefanoviću i predsedniku Vlade Srbije Ivici Dačiću u kojem se navodi:
Saopštenja | Četvrtak, 21. 03. 2013. | Komentara: 0

LSV podržava amandman SVM o nultoj toleranciji za krađe

NOVI SAD, 21. mart - Predsedništvo Lige socijaldemokrata Vojvodine odlučilo je na sinoćnoj sednici da poslanička grupa LSV podrži predlog Saveza vojvođanskih Mađara kojim se u Zakonu o krivičnom postupku traži nulta tolerancija prema krađama i kažnjavanje počinilaca i za krađe ispod 5.000 dinara, novčanim ili kaznama zatvora.
Saopštenja | Sreda, 20. 03. 2013. | Komentara: 0

Ko je naložio Kruževiću da obezvredi kapital Elektrovojvodine?

NOVI SAD, 20. mart - Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od direktora Elektrovojvodine Srđana Kruževića da odmah kaže građanima Vojvodine od koga je, kako navodi, dobio nalog  da umanji imovinu ovog preduzeća za skoro 19 odsto i time mu,  kako sam ocenjuje, obezvredi kapital.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook