LSV: Vlast da prekine maltretiranje i oslobodi Radu Trajković

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 16. 12. 2022. | Komentara: 0

LSV: Vlast da prekine maltretiranje i oslobodi Radu Trajković

Novi Sad, 16. decembar 2022 - Liga socijaldemorkata Vojvodine zahteva od predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i premijerke Ane Branbić, da prestane maltretiranje Rade Trajković, koja od sinoć čeka na administrativnom prelazu Merdare prilikom povratka u Srbiju. Ona je više sati zadržana na graničnom prelazu i prilikom jučerašnjeg odlaska na Kosovo.

LSV

Sramotno je da državni organi sprovode klasičnu torturu nad bilo kojim građaninom Srbije zbog činjenice da on ima drugačije političke stavove.

Da li Srbija i zvanično postaje ono što predstavlja Putinova Rusija - država u kojoj je progon političkih neistomišljenika već svakodnevna praksa?

Ako vlast želi iskreno da pokaže da nije na tom putu, onda mora pod hitno da prekine maltretiranje Rade Trajković i oslobodi je.

Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton




Saopštenja | Ponedeljak, 21. 01. 2013. | Komentara: 0

Nadležni državni organi da reaguju zbog šaranja znakova na rusinskom jeziku

NOVI SAD, 21. janura - Nepoznati počinioci išarali su sprejom višejezične saobraćajne znake sa nazivom naseljenog mesta na ulazu i na izlazu iz naselja Bikić Do u opštini Šid, u noći između subote i nedelje.
Saopštenja | Nedelja, 20. 01. 2013. | Komentara: 0

LSV traži što širu podršku za produženje Zakona o lustraciji

NOVI SAD, 20. januar - Liga socijaldemokrata Vojvodine će zatražiti što širu podršku u inicijativi za produženje Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava (poznatog kao Zakon o lustraciji) na još deset godina i momentalnom početku njegove primene.
Saopštenja | Subota, 12. 01. 2013. | Komentara: 0

Novi napad na prostorije LSV

NOVI SAD, 12. januar - Noćas oko tri sata posle ponoći nepoznati počinioci su ciglom razbili staklo na ulazu u zgradu u kojoj je sedište Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine i Gradskog odbora LSV Novi Sad.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook