LSV: Vlast da prestane da ćuti na težak položaj radnika u mnogim kompanijama

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Subota, 11. 03. 2023. | Komentara: 0

LSV: Vlast da prestane da ćuti na težak položaj radnika u mnogim kompanijama

Novi Sad, 11. mart 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od Vlade Republike Srbije i resornog Ministarstva za rad i zapošljavanje da prestanu sa ćutanjem u vezi veoma teških uslova rada u mnogim kompanijama u Srbiji.

LSV

Sve su češće vesti o smrti, povredama i kolabiranju radnika koji često rade znatno duže od propisanog radnog vremena.

Osmočasovno radno vreme u mnogim kompanijama je samo mrtvo slovo na papiru. Radnici se, takođe, žale na loše uslove rada.

LSV podseća da je Ustav Republike Srbije u svom 26. članu zabranio ropstvo, položaj sličan ropstvu i prisilan rad.

Da li vlasnici kompanija, ali i vlast, u trci za lični profit, zaboravljaju na osnovna prava radnika i na ono što kaže Ustav naše zemlje?

Nedopustivo je da država ostaje nema na loš položaj radnika. Koliko ljudi treba da umre na svom radnom mestu da bi se predsednik, premijerka ili ministri oglasili?

U cilju poboljšanja položaja radnika, LSV predlaže formiranje specijalizovanih sudova za radne sporove, koji bi u vrlo kratkom roku odlučivali o povredama propisa vezanih za položaj radnika.

Institucije moraju da stanu u zaštitu radnika.

Bojana Begović
Potpredsednica
Lige socijaldemokrata VojvodineSaopštenja | Utorak, 06. 06. 2023. | Komentara: 0

Kostreš pisao ambasadorima SAD, Kanade i Velike Britanije povodom godišnjice iskrcavanja u Normandiji

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI Bojan Kostreš uputio je danas dopis ambasadorima Sjedinjenih Američkih Država, Kanade i Velike Britanije povodom godišnjice iskrcavanja savezničkih snaga u Normandiji.
Saopštenja | Nedelja, 04. 06. 2023. | Komentara: 0

Vojvođani: Zašto plaćamo skuplji dizel i gas od država EU?

Liga socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani su istrajni u svojim apelima da država zaustavi zloupotrebu tržišta nafte i gasa, kao i pljačku građana Srbije i Vojvodine.
Saopštenja | Četvrtak, 01. 06. 2023. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Čast nam je što smo na meti šešeljevke Nataše Jovanović. Ponovo ćemo ih pobediti!

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI najoštrije osuđuje jezik mržnje narodne poslanice Srpske napredne stranke Nataše Jovanović, koja je u toku jučerašnjeg nastupa na sednici Narodne skupštine Republike Srbije najprizemnije targetirala poznate glumce, umetnike, naučnike i brojne javne ličnosti, a među njima i portparola LSV-VOJVOĐANI Aleksandra Martona.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook