LSV: Vlasti u Srbiji krše Evropsku povelju o lokalnoj samoupravi

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Subota, 17. 12. 2022. | Komentara: 0

LSV: Vlasti u Srbiji krše Evropsku povelju o lokalnoj samoupravi

Novi Sad, 17. decembar 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva vlasti u Srbiji da prestanu sa kršenjem Evropske povelje o lokalnoj samoupravi, koju je Narodna skupština ratifikovala još 2007. godine i kao članica Saveta Evrope se obavezala na njeno puno poštovanje.

LSV

Poslednji u nizu primera nepoštovanja ove povelje je odluka da će se sledeće godine za izgradnju beogradskog metroa izdvojiti 255 miliona evra ili 30 milijardi dinara.

Tih 30 milijardi dinara za metro nalazi se u predlogu budžeta za 2023. i predstavljaju kapitalni transfer Gradu Beogradu od strane Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Sa druge strane, iznosi budžeta za 2023. svih gradova i opština u Banatu, a ima ih 16, iznosiće manje od 30 milijardi dinara.

Dakle, samo za beogradski metro u 2023. godini će biti izdvojeno više sredstava nego za sve potreba građana celog Banata.

Šta je sa rešavanjem pitanja ispravne pijaće vode u Vojvodini, sa izgradnjom auto-puta Zrenjanin-Beograd, sa železničkim prugama na kojima je ukinut putnički saobraćaj?

Gospodo iz Vlade Srbije, poštujte sve građane ove zemlje. Života ima i izvan Beograda.

Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Saša ŠućurovićSaopštenja | Nedelja, 26. 03. 2023. | Komentara: 0

LSV: Gotovo 200 teretnih vozova iskliznulo za godinu dana, a ministar Vesić slavi na Prokopu

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je krajnje neodgovorno što ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić zanemaruje većinu železničkih pravaca u Srbiji, a organizuje koncerte i hvališe se godišnjicom voza na relaciji Beograd-Novi Sad.
Saopštenja | Sreda, 22. 03. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vučiću, zaštiti Vojvodinu od svog prijatelja Orbana

Sve češće zvaničnici Republike Mađarske, počev od premijera Orbana i drugih predstavnika njegovog režima, svojataju AP Vojvodinu, pokazujući nesumnjive teritorijalne pretenzije prema delu teritorije Republike Srbije. 
Saopštenja | Sreda, 22. 03. 2023. | Komentara: 0

LSV: Vlast kreira katastrofalnu poljoprivrednu politiku

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva državu da prestane sa pogrešnom poljoprivrednom politikom i pomogne poljoprivrednim proizvođačima. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook