LSV: Vučić pominje jeftinu struju, a zaboravlja da su nam plate među najnižim u Evropi

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 05. 01. 2023. | Komentara: 0

LSV: Vučić pominje jeftinu struju, a zaboravlja da su nam plate među najnižim u Evropi

Novi Sad, 05. januar 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića da u sledećem obraćanju građanima uporedi najčešću zaradu zaposlenih u našoj zemlji sa zaradama u drugim državama.

LSV

Vučić je juče u svom novogodišnjem govoru pomenuo da građani Srbije plaćaju drugu najnižu cenu struje u Evropi.

Kao i obično, predsednik republike iznosi poluinformacije, koje za cilj imaju da ekonomsku situaciju u zemlji prikažu boljom nego što jeste.

Predsednik republike mogao bi građanima da kaže da zaposleni u Evropskoj uniji imaju najčešću zaradu oko 2.000 evra mesečno, a u Srbiji oko 500 evra. Procene su da će ove godine prosečan račun za utrošak električne energije u Srbiji iznositi oko 35 evra mesečno, a u Evropskoj uniji će račun iznositi oko 100 evra.

To znači da, posle plaćanja računa za struju, zaposlenima sa najčešćom platom u Srbiji ostaje oko 470 evra mesečno, a zaposlenima u EU oko 1.900 evra. Na primer, u Nemačkoj bi ostajalo oko 2.500 evra, u Sloveniji oko 1.300, a u Grčkoj ili Hrvatskoj oko 950 evra.

Predsednik Vučić bi mogao da se raspita i o iznosu pomoći koju najsiromašniji građani u Evropskoj uniji dobijaju da bi lakše izmirivali svoje mesečne obaveze. Na primer, Italija je izdvojila pet milijardi evra za borbu protiv krize koja bi mogla biti izazvana većim troškovima života. Danska je namenila 417 miliona evra za direktnu pomoć građanima kako bi lakše plaćali svoje račune. Nemačka je svim porodicama koje su socijalno ugrožene obezbedila 100 evra mesečno da bi lakše plaćali svoje račune, a onim najugoroženijim mesečno stiže 200 evra.

O ovim iznosima građani Srbije mogu samo da maštaju.

Član Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Mlađen Malešević




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook