LSV: Zašto Vučić i Brnabić ćute na Orbanove teritorijalne aspiracije prema Vojvodini?

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Četvrtak, 22. 12. 2022. | Komentara: 0

LSV: Zašto Vučić i Brnabić ćute na Orbanove teritorijalne aspiracije prema Vojvodini?

Novi Sad, 22. decembar 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je sramotno što predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Vlada Srbije ćute na svakodnevne provokacije mađarskog premijera Viktora Orbana.

LSV

Predsednik Mađarske je prigrlio istorijski revizionizam i veliča fašističkog admirala Mikloša Hortija, čoveka koji je u našoj zemlji proglašen za ratnog zločinca.

Orbanu nisu dovoljne spomen ploče i biste posvećene Hortiju, nego je oživljavanje ideje „Velike Mađarske“ sada podigao na novi nivo. Nedavno se pojavio sa šalom na kome je mapa „Velike Mađarske“ u čijem sastavu je i teritorija Vojvodine. Orban na ovom šalu vidi „istorijsku Mađarsku“. 

Poznajući delovanje političara Orbanovog tipa, sigurno je da naredni korak može biti proglašavanje „istorijskog prava na teritoriju“, baš onako kako su to radili nacisti i fašisti pre i u toku Drugog svetskog rata.

Na sve to, Aleksandar Vučić i Ana Brnabić ćute.

Šta je potrebno da shvate da Viktor Orban nema dobre namere? On Vojvodinu ne zove svojim imenom, nego upotrebljava naziv „Délvidék“ ili južni krajevi.

Za LSV, a sigurni smo i za većinu građana Vojvodine, ovi stavovi su neprihvatljivi.

Vojvodina nije nikakav „Délvidék“ i pretenzije Viktora Orbana to neće neće promeniti.

Vojvodina je autonomna pokrajina u sastavu države Srbije.

Ako je Aleksandru Vučiću i Ani Brnabić teško da to izgovore, mi ćemo svakodnevno govoriti.

Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton
Saopštenja | Nedelja, 26. 03. 2023. | Komentara: 0

LSV: Gotovo 200 teretnih vozova iskliznulo za godinu dana, a ministar Vesić slavi na Prokopu

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je krajnje neodgovorno što ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić zanemaruje većinu železničkih pravaca u Srbiji, a organizuje koncerte i hvališe se godišnjicom voza na relaciji Beograd-Novi Sad.
Saopštenja | Sreda, 22. 03. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vučiću, zaštiti Vojvodinu od svog prijatelja Orbana

Sve češće zvaničnici Republike Mađarske, počev od premijera Orbana i drugih predstavnika njegovog režima, svojataju AP Vojvodinu, pokazujući nesumnjive teritorijalne pretenzije prema delu teritorije Republike Srbije. 
Saopštenja | Sreda, 22. 03. 2023. | Komentara: 0

LSV: Vlast kreira katastrofalnu poljoprivrednu politiku

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva državu da prestane sa pogrešnom poljoprivrednom politikom i pomogne poljoprivrednim proizvođačima. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook