LSV: Zrenjaninski naprednjaci gaze demokratiju u maniru Severne Koreje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 20. 01. 2023. | Komentara: 0

LSV: Zrenjaninski naprednjaci gaze demokratiju u maniru Severne Koreje

Novi Sad, 20. januar 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je vlast Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije u Zrenjaninu u potpunosti obesmislila instituciju Saveta mesne zajednice i da bi im i režim u Severnoj Koreji pozavideo na izboru metoda onemogućavanja nastupa na izborima kandidata koji nisu iz vladajućih opcija.

LSV

Lokalna vlast je za 5. februar ove godine raspisala izbore za članove devet saveta mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina, ostavljajući kandidatima samo deset dana da prikupe potreban broj potpisa.

Uz to, Izmenama i dopunama odluke o mesnim zajednicama, koje su donete u septembru 2022. godine, lista kandidata za članove Saveta mora imati isti broj kandidata, koliko se bira, a ne jednu trećinu, kako je bilo predviđeno u prethodnoj odluci. Ta odluka nas dovodi do toga da je potrebno prikupiti od 140 do 220 overenih potpisa građana, zavisno od mesne zajednice, da bi se ispunili uslovi za kandidaturu. Znajući kakvo je stanje u društvu, i da postoji strah kod birača da potpisima podrže izborne liste na kojima su kandidati koji nisu naprednjaci ili socijalisti, dolazimo do zaključka da su izmene Odluke o mesnim zajednicama donete da bi se ugušio glas opozicije u Zrenjaninu.

Severnokorejske metode zrenjaninske vlasti ne mogu sakriti da je grad izgubio više od 13.000 stanovnika za deset godina, što čini ukupan broj stanovnika Melenaca, Elemira, Tomaševca, Orlovata i Botoša, da nije rešeno pitanje ispravne pijaće vode, da još nema ništa od izgradnje auto-puta za Beograd, da ne funkcioniše putnički železnički saobraćaj, da je Zrenjanin šesti grad u zemlji po zagađenju vazduha arsenom, da su zarade zaposlenih ispod republičkog proseka...

Dok je ovakve vlasti u Zrenjaninu, našoj sredini nema napretka.

Zato 2024. godina mora biti godina promena u Zrenjaninu.

Aleksandar Rudić
Član Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook