Malešević (LSV): Naftagas pripada građanima Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 19. 09. 2022. | Komentara: 0

Malešević (LSV): Naftagas pripada građanima Vojvodine

Novi Sad, 19. septembar 2022 - Aktivisti Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad okupili su se danas ispred direkcije Naftne industrije Srbije u Novom Sadu, postavljajući javno pitanja na koja odgovore nisu dobili od direktora NIS-a Kirila Tjurdenjeva, a koja se, između ostalog, tiču poslovanja te kompanije i nezakonitostima u njenom radu.

LSV

Mlađen Malešević, član Saveta za budžet i finansije LSV, istakao je da je LSV još pre tri nedelje uputila zahtev za organizovanje sastanka delegacije Lige i direktora NIS-a Kirila Tjurdenjeva, na šta on nije odgovorio. Delegacija LSV je planirala da mu na tom sastanku predsatavi i plan za raskid kupoprodajnog ugovora, ali i Energetskog sporazuma između Republike Srbije i Ruske Federacije.

Ligaši su zato danas javno postavili sva pitanja na koja su želeli odgovor čelnika NIS-a.

- Što se nas tiče, mi želimo da se NIS, odnosno Naftagas, vrati Vojvođanima, jer on njima i pripada - istakao je Malešević.

Malešević je ukazao da NIS istraživanja vrši na način koji je štetan po vlasnike zemljišta, da ne primenjuje zakonske odredbe koje se tiču naftnih isplaka, čime se zagađuju vojvođanske njive.

Sekretarijat za informisanje LSV



Saopštenja | Subota, 13. 04. 2013. | Komentara: 0

Pitanje autonomije sa ulice vratiti u Skupštinu Vojvodine

NOVI SAD, 13. april - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje pretnje upućene predsedniku Vlade Vojvodine Bojanu Pajtiću i zahteva hitnu reakciju policije i svih drugih nadležnih organa.
Saopštenja | Petak, 12. 04. 2013. | Komentara: 0

Novac koji se u Vojvodini zaradi, tu i da ostane

NOVI SAD, 12. april - Liga socijaldemokrata Vojvodine godinama jasno poručuje da sve što želi Vojvodini želi i drugim delovima i budućim regionima Srbije. Zato, pozivamo  sve građane koji su danas stigli iz raznih krajeva Srbije, da primene znanja koja su stekli i založe se za decentralizaciju Srbije.
Saopštenja | Petak, 12. 04. 2013. | Komentara: 0

Vojvodina toliko opljačkana da nema ni za jogurt

NOVI SAD, 12. april  – Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš poželeo je dobrodošlicu svima koji će iz cele Srbije doći na današnji miting u Novi Sad, istovremeno se izvinivši „što ovaj put nemamo jogurta da im ponudimo“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook