Marton (LSV): Srbija da prekine saradnju sa Miloradom Dodikom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 20. 09. 2022. | Komentara: 0

Marton (LSV): Srbija da prekine saradnju sa Miloradom Dodikom

Novi Sad, 20. septembar 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva predsednika Srbije Aleksandra Vučića i sve predstavnike vlasti da prekinu saradnju sa Miloradom Dodikom, jer je njegova politika uperena protiv mira i stabilnosti u regionu.

LSV

U nizu opasnih stavova koje iznosi Dodik, poslednjih dana je više puta naglasio da nema zajedničkog života hrišćana i muslimana, te da Srbi i Bošnjaci ne mogu ići u iste škole.

Ovi stavovi su u ravni sa idejama protagonista fašističke ideologije XX veka, a u velikoj meri podsećaju na politiku rasne segregacije.

Dodik ovakvim narativom samo destabilizije Bosnu i Hercegovinu, koja je pre samo četvrt veka izgubila sto hiljada građana u bezumnom ratu.

Ove opasne Dodikove reči mogu uticati i na destabilizaciju odnosa u Srbiji, jer i u njoj, posebno u Sandžaku i Preševskoj dolini, zajedno žive hrišćani i muslimani, pa se Dodikove izjave mogu odnositi i na njih. Da ne govorimo o multietničkoj i višekonfesionalnoj Vojvodini, koja je baš ovakva kakva jeste bogatsvo ne samo Srbije već i čitave Evrope.

Poprilično je jasno da zaoštravanje odnosa u našem regionu odgovara Vladimiru Putinu i njegovom režimu, pa u svetlu toga možemo gledati i na današnju Dodikovu posetu zvaničnom Kremlju.

Odlazi li on po nove zadatke i donosi li nove nevolje u Bosnu i Hercegovinu, Srbiju i druge zemlje regije?

Država Srbija ne sme biti talac politike opasnog ekstremiste kakav je Milorad Dodik. Saradnja sa njim mora biti prekinuta!

Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton




Saopštenja | Petak, 19. 01. 2024. | Komentara: 0
Saopštenja | Sreda, 17. 01. 2024. | Komentara: 0

Poglavar Srpske pravoslavne crkve treba da pomaže ženama umesto što ih napada

U vreme kada Republika Srbija ima nezapamćeno visoku godišnju statistiku ubistava žena (femicida) i kada bi trebalo sistemski rešavati ovaj, kao i druge ogromne probleme vezane za ekspanziju nasilja u društvu koje kao rezultat ima smrtne ishode, svi akteri bi trebalo prevashodno da se bave prevencijom i rešavanjem ovih gorućih problema.

Saopštenja | Petak, 12. 01. 2024. | Komentara: 0

Sela u Srbiji nestaju. Zahtevamo decentralizaciju zemlje i oporavak sela

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI podseća  da je tačno pre pet godina Vlada Srbije započela postupak formiranja Nacionalnog tima za spas sela.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook