Ne diže se cena 100% neispravnoj vodi

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 29. 12. 2022. | Komentara: 0

Ne diže se cena 100% neispravnoj vodi

Novi Sad, 29. decembar 2022 - Poslednji slučaj nenajavljenog poskupljenja vode u Temerinu, u kome je, po nalazima Batuta, voda iz česmi mikrobiološki i fizičko-hemijski neispravna, a fizičko-hemijska neispravnost vode ocenjena kao stopostotna, još jedan je od apsurdnih slučajeva koji uverava u neophodnost pravljenja regionalnih vodovoda.

LSV

Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od države da sistem regionalnih vodovoda u Vojvodini postavi kao prioritetni projekat i prestane da zatvara oči pred činjenicom da 700.000 Vojvođana pije neispravnu vodu.

Podizanje cene neispravne vode za 40% je neverovatan bezobrazluk.

Još strašnija je činjenica da, kao što prethodno nisu obavešteni o poskupljenju od strane komunalnog preduzeća, građani opštine Temerin nisu dobili od njih ni zvaničnu informaciju da je voda neispravna.

Liga socijaldemokrata Vojvodine traži da se ozbiljni ljudski i materijalni resursi angažuju i da se reši problem neispravne vode izgradnjom regionalnih vodovoda na teritoriji cele pokrajine. Zdravlje naših građana koje neispravna voda narušava, a pogotovo zdravlje ugroženih grupa kao što su deca, trudnice, dojilje i stare osobe, mora biti prioritet.

Nataša Lalić
direktorka Centra za edukaciju
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook