Povećati broj policajaca u Temerinu i zaustaviti incidente

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 10. 02. 2013. | Komentara: 0

Povećati broj policajaca u Temerinu i zaustaviti incidente

NOVI SAD, 10. februar - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva da Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije poveća broj pripadnika policije u Temerinu i konačno zaustavi incidente.

LSV

Nije dovoljno da vinovnici tuča budu samo privedeni, potrebno je sprečiti da tuča uopšte i bude. Niko ne sme da strepi na ulici za svoju ili bezbednost svog deteta. Bezbednost je jedno od osnovnih ljudskih prava.

Podsetimo, upravo je pojačanim prisustvom policije u jesen 2011. godine i zaustavljen ovakav talas nasilja.

Učestalost tuča u ovom mestu i onih za koje je utvrđeno da su etnički motivisane i onih koje to nisu bile, odavno je prevazišla sve granice i nikako ne doprinosi negovanju tradicionalno dobrih međunacionalnih odnosa koji su karakteristični za Vojvodinu.

Pored više policajaca, Temerinu je potrebna i Radna grupa koju bi činili predstavnici različitih pokrajinskih institucija, a pogotovo skupštinskih odbora za bezbednost i međunacionalne odnose, zatim predstavnici lokalne samouprave i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Njen zadatak bi bio da  svakodnevno promoviše različitost i toleranciju, ali i rasvetli sve razloge zbog kojih se u Temerinu ovakve stvari dešavaju.

Da li postoji međuetnička distanca među mladima? Koliko na incidente utiče alkohol? Ko je i kako do sada odgovarao za incidente u poslednjih nekoliko godina, neka su od pitanja na koje bi ta grupa trebalo da nađe odgovore i što je još važnije - onemogući da se ovi incidenti zloupotrebe.

Ujedno podsećamo ministra policije i premijera Ivicu Dačića na zahtev da podnese ostavku zbog pogoršanja bezbednosne situacije u AP Vojvodini.

Potpredsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Branislav Bogaroški



Saopštenja | Ponedeljak, 08. 04. 2024. | Komentara: 0
Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook