Premijerka Brnabić da se izjasni o navodima koji optužuju Vulina

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Sreda, 12. 01. 2022. | Komentara: 0

Premijerka Brnabić da se izjasni o navodima koji optužuju Vulina

Novi Sad, 12. januar 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od predsednice Vlade Srbije da se izjasni o navodima koji optužuju ministra policije Aleksandra Vulina da je ruskim službama predao poverljive podatke o aktivnostima ruskih opozicionara u Beogradu.

LSV

Mediji su preneli da je ruski opozicionar Vladimir Kara-Murza izjavio da je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin predao Kremlju transkripte razgovora ruskih opozicionara, sačinjenih u Beogradu.

Kara-Murza je naveo da se Vulin u maju 2021. u Moskvi susreo sa ruskim sekretarom za nacionalnu bezbednost Aleksejom Petrušivim, te je uz predaju navedenih transkripta dogovorio i formiranje zajedničke rusko-srpske grupe za borbu protiv „obojenih revolucija“.

LSV pita premijerku Brnabić da li je upoznata sa ovim aktivnostima ministra Vulina i šta će preduzeti po pitanju ovih navoda.

Očekujemo hitne odgovore!

Zatvaranje očiju na ovakve navode može dodatno ugroziti kredibilitet Srbije u svetu.

Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton
Saopštenja | Utorak, 17. 05. 2022. | Komentara: 0

LSV: Seoske sredine zapostavljene i marginalizovane

Svakako je dobro što se posete tako visoke gradske delegacije seoskim sredinama ponekad dogode i nadamo se da će u narednom periodu biti češće i redovne. Međutim, ono što nije dobro, a što se iz samog izveštaja moglo jasno zaključiti, suštinski je, uglavnom, pogrešno viđenje seoske problematike iz čega, logično, proizilaze i pogrešni zaključci.
Saopštenja | Ponedeljak, 16. 05. 2022. | Komentara: 0

Država treba da radi u interesu građana Srbije, a ne ruske naftne kompanije

Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorava javnost na veoma neozbiljno i štetno ponašanje države Srbije po pitanju cene naftnih derivata.

Saopštenja | Subota, 14. 05. 2022. | Komentara: 0

Država da unapredi protivgradnu zaštitu umesto što troši novac za tenkove i avione

Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorava na veoma loše stanje u kom se nalazi sistem protivgradne zaštite u našoj zemlji.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook