Preminuo Jan Litavski, istaknuti član LSV

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Ponedeljak, 08. 05. 2023. | Komentara: 0

Preminuo Jan Litavski, istaknuti član LSV

Novi Sad, 9. maj 2023 - Istaknuti član Lige socijaldemokrata Vojvodine Jan Litavski preminuo je danas u 40. godini života.

LSV

Završio je Fakultet političkih nauka u Beogradu na kojem je pohađao i postdiplomske studije međunarodnih odnosa. Studirao je i na Fakultetu za bezbednost.

U LSV je od 2012. godine. Već 2013. godine izabran je za predsednika Opštinskog odbora u Kovačici.

Obavljao je funkciju odbornika u Skupštini opštine Kovačica.

Od 2013. do 2015. godina bio je direktor Televizije OK Kovačica.

Bio je aktivan i u životu slovačke zajednice u Vojvodine, te je 2014. godine bio izabran i za potpredsednika Nacionalnog saveta slovačke nacionalne manjine.

Litavski je bio istraživač iz oblasti bezbednosti i međunarodnih odnosa.

Sahrana Jana Litavskog obaviće se u sredu, 10. maja u 17 časova, na groblju u Kovačici.Saopštenja | Utorak, 19. 09. 2023. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Skupština Vojvodine pod hitno da održi sednicu na temu zabrane izvoza voća i povrća u Evropsku uniju

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI iniciraće hitno zakazivanje sednice Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodine na temu problema zabrane izvoza poljoprivrednih proizvoda iz Srbije u zemlje Evropske unije zbog prisutva zabranjenih hemijskih supstanci.
Saopštenja | Petak, 15. 09. 2023. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Pare sa pokrajinskog i lokalnog nivoa sele se u republički budžet. Tu praksu ćemo prekinuti posle demokratizacije i odlaska ove vlasti

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI iniciraće kod novog, demokratskog saziva Narodne skupštine Republike Srbije izmenu Zakona o bezbednosti u saobraćaju i izmeniti odredbu koja kaže da sva sredstva od novčanih kaznih u saobraćaju odlaze u republički budžet.
Saopštenja | Ponedeljak, 11. 09. 2023. | Komentara: 0

Marton (LSV-VOJVOĐANI): Objaviti imena napadača na Predraga Voštinića

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI snažno osuđuje jučerašnji napad na Predraga Voštinića iz kraljevačkog Lokalnog fronta.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook