Srećan rođendan Novi Sade!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 01. 02. 2019. | Komentara: 0

Srećan rođendan Novi Sade!

Novi Sad, 01. februar 2019 - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine od srca čestita 271. rođendan našem Novom Sadu, svim njegovim građanima i građankama, ali i svima drugima koji ga vole.

LSV

Ovaj rođendan Novi Sad dočekuje lepši i uređeniji nego ikada.

Ponosni smo na to što je u 2019. godinu ušao kao Omladinska prestonica Evrope.

Još smo ponosniji što će već 2021. biti i Evropska prestonica kulture.

Njegovim ulicama se vijore zastave Vojvodine, a bogatiji je za nove saobraćajnice za desetine kilometara novoasfaltiranih ulica i rekonstruisanih saobraćajnica.

Detaljno se obnavlja podgrađe Petrovaradinske tvrđave, kao i objekti starog gradskog jezgra. Renoviraju se i osavremenjuju pijačni prostori u gradu, a intenzivno se radi i na pripremi uspostavljanja malih kvartovskih pijaca.

Počinje i izmeštanje kanalizacionih kolektora sa Keja žrtava racije pa će uskoro čitavim šetalištem, od Žeželjevog mosta do Štranda, moći da se diše.

Izgrađeno je na stotine kanalizacionih i vodovodnih priključaka, a voda u vodovodu se više ne osveštava, nego se prerađuje u nedavno otvorenom najsavremenijem pogonu.

Puno toga se još činilo i čini za to da se Novi Sad gradi, širi, uređuje i ulepšava.

Baš zato, članice i članovi Omladine Gradskog odbora LSV Novi Sad danas su na zgradu stranke okačila transparent sa rečenicom koja je građanima dobro poznata:

Novi Sad je nama glavni grad!

Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi Sad




Saopštenja | Nedelja, 27. 11. 2022. | Komentara: 0

LSV: Dveri da prestanu da šire rasizam i manje čitaju doktora Mengelea

Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorava da je stav pokreta Dveri, da vantelesna oplodnja sa doniranim reproduktivnim materijalom iz Španije i Danske, može uticati na genom budućih naraštaja u Srbiji, klasičan rasizam i da ovaj pokret širi opasne teze koje su građani Evrope na svojoj koži osetili u toku nacističkog ludila u Drugom svetskom ratu.
Saopštenja | Subota, 26. 11. 2022. | Komentara: 0

Ana Brnabić svojim izjavama o EU stavlja budućnost Srbije na kocku

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić da se uozbilji i ozbiljno shvati upozorenja koja stižu iz Evropske unije.
Saopštenja | Petak, 25. 11. 2022. | Komentara: 0

LSV: Vojvodina je srce Srbije

Članovi Lige socijaldemokrata Vojvodine, predvođeni predsednikom Bojanom Kostrešom, okupili su se danas pred zgradama Predsedništva Srbije i Ambasade Mađarske u Beogradu, kako bi izrazili protest protiv politike Viktora Orbana koja oživljava ideju Velike Mađarske i ćutanja Aleksandra Vučića na neodgovorne Orbanove poteze.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook