Super Hik Šapić diskriminiše decu iz Srbije i Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 20. 10. 2022. | Komentara: 0

Super Hik Šapić diskriminiše decu iz Srbije i Vojvodine

Novi Sad, 20. oktobar 2022 - Najava gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića da će do novembra sva deca iz Beograda, zaključno sa đacima četvrtog srednje, dobiti po 6.000 dinara je diskriminatorska i skandalozna.

LSV

Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje Šapiću i njegovim SNS partijskim drugovima na vlasti: Kako vas nije sramota da izdvajate i privilegujete jednu grupu dece u odnosu na druge?

Dodatni apsurd ove manipulatorske i diskriminatorske najave podele novca Beogradu je što su novac, koji bi da dele svojim sugrađanima, Šapić i drugari uzeli iz budžetske rezerve, koju pune građani cele Srbije.

Liga socijaldemokrata Vojvodine ukazivala je i ranije da je budžet Beograda za 2022. duplo veći od budžeta cele Vojvodine i iznosi 160 milijardi dinara, dok je vojvođanski 88 milijardi. Ali i to im nije bilo dosta nego su dobili najviše iz budžetske rezerve.

U avgustu je objavljeno da je Beograd prošle godine dobio ubedljivo najviše novca od svih gradova u Srbiji. Naime, Grad Beograd je u toku 2021. godine dobio ukupno 3,3 milijarde dinara (28 miliona evra) od Ministarstva finansija. Najviše novca, 3,2 milijarde dinara, Beogradu je dodeljeno iz tekuće budžetske rezerve.

Tako se ispostavlja, po ovoj računici i Šapićevim najavama, da su građani Vojvodine duplo manje vredni od građana Beograda, a da im deca ništa ne vrede.

Bez obzira što je obučena u ruho dobročinstva, jasno se vidi manipulatorska namera da se utiče na politički izbor roditelja dece kojima je novac namenjen.

Šapić se, izgleda, adekvatno uklopio u novu političku SNS ekipu, pa primenjuje i njihovu parolu: „Za našu decu“.

A kada dolaze na red naša deca? Deca iz Vojvodine, Šumadije, Istočne Srbije?

 
Nevena Subotić
Članica Glavnog odbora 
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Saopštenja | Ponedeljak, 08. 04. 2024. | Komentara: 0
Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook