Vlast da uspostavi efikasan sistem protiv nasilja nad ženama, za početak da promeni način obraćanja

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 18. 05. 2023. | Komentara: 0

Vlast da uspostavi efikasan sistem protiv nasilja nad ženama, za početak da promeni način obraćanja

Novi Sad, 18. maj 2023 - Danas, na Nacionalni dan sećanja na žene žrtve nasilja, Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od države da umesto deklarativnog podržavanja borbe protiv nasilja nad ženama počne da postavlja sistem koji će ovu gnusnu pojavu iskoreniti.

LSV

U jednom od najtežih trenutaka u novijoj istoriji našeg društva, kada nasilje dostiže svoju kulminaciju u svim oblastima života, ne postoji bolji trenutak da se olako izrečena obećanja i floskule zamene konkretnom akcijom.

Ne postoji bolji trenutak da jezik mržnje i nasilja političari na vlasti zamene konstruktivnim i pristojnim izražavanjem i postupcima.

Na stvaranje sigurnog okruženja za devojčice i žene u porodici značajno utiče klima u društvu, slika koju dobijaju iz medija, način komunikacije u javnim obraćanjima. Kada je sve to preplavljeno mržnjom, nasiljem i beskrupuloznošću, kao poslednjih godina, diktirano od strane sadašnje vlasti i njihovih koalicionih partnera, širi se kao zloćudni virus na ponašanje moralno labilnih osoba, vršioca nasilja i femicida.

Nepostupanje ili pogrešno postupanje nadležnih institucija u slučajevima rodno zasnovanog nasilja žene plaćaju svojim životima i nema više opravdanja za okretanje glava nadležnih u državi koji ovaj društveni problem guraju pod tepih.

Centri za socijalni rad, policija, obrazovni sistem i mediji su prvi kojima treba ozbiljna rekonstrukcija pristupa ovoj temi. Preuzimanje dobrih praksi iz nevladinog sektora, bolja komunikacija institucija, zdrav i efikasan sistem koji funkcioniše - to treba našim ženama. Licemerno neiskreno povlađivanje bez praktičnih koraka je bezobrazna uvreda.

Nevena Subotić
Članica Glavnog odbora 
Lige socijaldemokrata VojvodineSaopštenja | Petak, 01. 12. 2023. | Komentara: 0

Kostreš poručuje Vesiću: Vratićemo osmeh na lice Vojvodini

Brzu saobraćajnicu koja bi trebala da povezuje zapad Bačke i istok Banata, naprednjačka vlast preko noći je od „osmeha Vojvodine“ prekrstila u „osmeh Srbije“
Saopštenja | Utorak, 28. 11. 2023. | Komentara: 0

Zahtevamo bezbednu Vojvodinu u kojoj deca i mladi mogu da žive i rade

Provale u vrtiće su samo još jedna slika pogoršanja stanja bezbednosti u Vojvodini. To moramo pod hitno da promenimo.
Saopštenja | Nedelja, 26. 11. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se za Vojvodinu, a građanske opozicione stranke podržaćemo u promeni aktuelnog režima

Koalicija Vojvođani predala je listu za pokrajinske izbore na kojima će se boriti za decentralizaciju, jaku Vojvodinu i demokratsku SrbijuARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook