Vojvodina na referendumu glasa: NE

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Četvrtak, 06. 01. 2022. | Komentara: 0

Vojvodina na referendumu glasa: NE

Novi Sad, 06. januar 2022 - Šesnaestog januara 2022. godine još uvek neće biti usvojen Zakon o finansiranju AP Vojvodine, iako je to bilo obavezujuće po Ustavu iz 2006. godine. Ustav iz 2006. je bio loš i Vojvođani su odbili da ga podrže. On nije garant građanske države, niti je Vojvodini omogućio autonomiju. Što se grbo rodi - vreme ne ispravi. Vojvodini i Srbiji je potreban moderan ustav koji će biti garant decentralizacije nepodnošljivo centralizovane države.

LSV

Vlast sada poziva građane da 16. januara, na referendumu, ponovo menjaju Ustav Republike Srbije, a da do sada nisu ispunili ono na šta ih obavezuje postojeći Ustav. Pritom se od građana Vojvodine očekuje da podrže pitanje o kojem gotovo da ne znaju ništa. Vlast se nije ni potrudila da im to pitanje približi.

Za Vojvođane je životno važan nikad usvojeni Zakon o finansiranju AP Vojvodine, kao što je važno i rešavanje pitanja ispravne pijaće vode, zaustavljanje uništavanja Fruške gore i propadanja sela, vraćanje NIS-a, kao i uspostavljanje poreskog sistema koji bi Vojvodini omogućio da se u nju ulaže ono što se u njoj stvori.

Zato pozivamo građane Vojvodine da 16. januara izađu na referendum o promeni Ustava Srbije, zaokruže NE i tako podsete vlasti u Beogradu na probleme koji su im stvarno bitni.

Šesnaestog januara VOJVOĐANI KAŽU NE zanemarivanju problema u Vojvodini!

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata VojvodineSaopštenja | Utorak, 17. 05. 2022. | Komentara: 0

LSV: Seoske sredine zapostavljene i marginalizovane

Svakako je dobro što se posete tako visoke gradske delegacije seoskim sredinama ponekad dogode i nadamo se da će u narednom periodu biti češće i redovne. Međutim, ono što nije dobro, a što se iz samog izveštaja moglo jasno zaključiti, suštinski je, uglavnom, pogrešno viđenje seoske problematike iz čega, logično, proizilaze i pogrešni zaključci.
Saopštenja | Ponedeljak, 16. 05. 2022. | Komentara: 0

Država treba da radi u interesu građana Srbije, a ne ruske naftne kompanije

Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorava javnost na veoma neozbiljno i štetno ponašanje države Srbije po pitanju cene naftnih derivata.

Saopštenja | Subota, 14. 05. 2022. | Komentara: 0

Država da unapredi protivgradnu zaštitu umesto što troši novac za tenkove i avione

Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorava na veoma loše stanje u kom se nalazi sistem protivgradne zaštite u našoj zemlji.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook