Vojvodina na referendumu glasa: NE

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 06. 01. 2022. | Komentara: 0

Vojvodina na referendumu glasa: NE

Novi Sad, 06. januar 2022 - Šesnaestog januara 2022. godine još uvek neće biti usvojen Zakon o finansiranju AP Vojvodine, iako je to bilo obavezujuće po Ustavu iz 2006. godine. Ustav iz 2006. je bio loš i Vojvođani su odbili da ga podrže. On nije garant građanske države, niti je Vojvodini omogućio autonomiju. Što se grbo rodi - vreme ne ispravi. Vojvodini i Srbiji je potreban moderan ustav koji će biti garant decentralizacije nepodnošljivo centralizovane države.

LSV

Vlast sada poziva građane da 16. januara, na referendumu, ponovo menjaju Ustav Republike Srbije, a da do sada nisu ispunili ono na šta ih obavezuje postojeći Ustav. Pritom se od građana Vojvodine očekuje da podrže pitanje o kojem gotovo da ne znaju ništa. Vlast se nije ni potrudila da im to pitanje približi.

Za Vojvođane je životno važan nikad usvojeni Zakon o finansiranju AP Vojvodine, kao što je važno i rešavanje pitanja ispravne pijaće vode, zaustavljanje uništavanja Fruške gore i propadanja sela, vraćanje NIS-a, kao i uspostavljanje poreskog sistema koji bi Vojvodini omogućio da se u nju ulaže ono što se u njoj stvori.

Zato pozivamo građane Vojvodine da 16. januara izađu na referendum o promeni Ustava Srbije, zaokruže NE i tako podsete vlasti u Beogradu na probleme koji su im stvarno bitni.

Šesnaestog januara VOJVOĐANI KAŽU NE zanemarivanju problema u Vojvodini!

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Sreda, 13. 12. 2023. | Komentara: 0

Promene u Vojvodini preduslov su za nužne promene u Srbiji

Vojvođani moraju da obezbede promene u Vojvodini koje će da garantuju stvaranje normalnog društva i normalne Srbije, a za to je potrebno izaći na izbore u nedelju, 17. decembra
Saopštenja | Utorak, 12. 12. 2023. | Komentara: 0

Zaglavljeni autobus je slika Vojvodine koja je stala, na nama je da je pokrenemo

Autobus u kom su se nalazila i deca zaglavljen je na obilaznici kod zatvorenog mosta na Tamišu koji povezuje Orlovat i Tomaševac. Zbog loših uslova na „saobraćajnici“, koja je zapravo poljski put, autobus je ostao ukopan u mestu, kraj „puta“. Među putnicima su i đaci.
Saopštenja | Utorak, 12. 12. 2023. | Komentara: 0

Pravednom raspodelom resursa možemo da rešimo problem zdrave pijaće vode i lekara u selima

Kandidati izborne liste Vojvođani, koja na pokrajinskim izborima nastupa pod rednim brojem 13, u ponedeljak su građanima Kovačice i Zrenjanina predstavili program „Na ravne časti“, te se osvrnuli na konkretne probleme sa kojima se susreću u njihovim mestima.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook