Vratićemo zastavu AP Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 09. 11. 2012. | Komentara: 0

Vratićemo zastavu AP Vojvodine

NOVI SAD, 9. novembar - Sa jarbola JKP “Tržnica” i JGSP “Novi Sad” danas je skinuta zastava AP Vojvodine.

LSV

Tim preduzećima upravljaju kadrovi Demokratske stranke Srbije.

Ovim gestom, oni pokazuju šta misle o Ustavu koji, iako loš, omogućava AP Vojvodini da ima grb i zastavu, ali i da se prema gradskim preduzećima ponašaju kao prema partijskom vlasništvu.

Još je strašnija simbolika koju ima taj čin na današnji dan, međunarodni Dan borbe protiv fašizma, rasizma i antisemitizma.

Na današnji dan, 9. novembra 2005. godine grupa neonacista je upala na antifašističku tribinu na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Vođa Nacionalnog stroja i čovek koji je zbog toga napada kažnjen na godinu dana zatvora zbog izazivanja nacionalne, rasne i verske netrpeljivosti Goran Davidović Firer, javno je u maju 2008. godine podržao DSS I Novu Srbiju na izborima.

Vojvodina je multietična i multikofesionalna, tvorena i evropska regija.

Sve ono što Davidović i DSS ne žele.

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad će u nedelju održati protestni skup ispred JKP „Tržnica“. Ono što već sada možemo poručiti jeste da će se zastava AP Vojvodine ponovo vijoriti na svim mestima na kojima sada nedostaje, ili još bude skinuta.

Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi Sad



Saopštenja | Nedelja, 10. 02. 2013. | Komentara: 0

Povećati broj policajaca u Temerinu i zaustaviti incidente

NOVI SAD, 10. februar - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva da Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije poveća broj pripadnika policije u Temerinu i konačno zaustavi incidente.
Saopštenja | Petak, 08. 02. 2013. | Komentara: 0

Neka EPS izbegne bankrot bez otimanja Elektrovojvodine

NOVI SAD, 8. februar – Liga socijaldemokrata Vojvodine se najoštrije protivi mogućnosti da se Elektrovojvodina ugasi i njeni račun i imovina prebace u Beograd, a pogotovo da se to čini kako bi se pokrili nagomilani gubici Elektroprivrede Srbije i sprečio bankrot EPS-a.
Saopštenja | Sreda, 06. 02. 2013. | Komentara: 0

Dačić da podnese ostavku zbog situacije u Vojvodini

NOVI SAD, 06. februar – Ministar unutrašnjih poslova i premijer Republike Srbije Ivica Dačić treba hitno da podnese ostavku zbog ignorisanja pogoršanja bezbednosne situacije u Vojvodini, zaključeno je na sinoćnjoj sednici Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook