Vulin traži nove ratove na Balkanu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 12. 07. 2022. | Komentara: 0

Vulin traži nove ratove na Balkanu

Novi Sad, 12. jul 2022 - Ratnohuškačka izjava ministra Vulina da je za stabinost Balkana potrebno da svi Srbi žive u jednoj državi je loše našminkana deviza njegovog nalogodavca Vučića, koji je propagirao Srbiju do Karlovca-Karlobaga-Ogulina, kao i njegove najnovije ideje o „srpskom svetu“.

LSV

Ponavlja se pokušaj da se nesposobnost vlasti da obezbedi pristojan život građanima prikrije izazivanjem novih konflikata i mržnje prema „zlim susedima“ druge vere i nacije.

Liga socijaldemokrata Vojvodine oštro osuđuje ovaj pokušaj da se oprobani recept izazivanja neprijateljstava, kako bi građani zaboravili na prazne frižidere i sve tanje novčanike, opet nametne kao način da se sadašnja politička struktura zadrži na vlasti.

Za stabilnost Balkana nije potrebno da Srbi žive u jednoj državi, nego da prestane ratnohuškačka politika nesposobnih i bahatih balkanskih političara.

Po ko zna koji put se pokazalo da je izostanak lustracije, koju je LSV tražila nakon promena 2000. godine, bio poguban za razvoj zdravog političkog života u našoj zemlji i na Balkanu.

Ovakve neodgovorne opasne izjave mogu dovesti do eskalacije neprijateljstava, a kako se to na kraju završava mogli smo da vidimo ne tako davno u ratnim sukobima na Balkanu.

Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od predsednika Aleksandra Vučića da se, ukoliko ovo nije zvaničan stav Srbije, ogradi od ovakvih izjava.

Političare koji potpiruju netrpeljivosti podsećamo da jednom propuštena prilika da se izvrši lustracija ne mora da znači da će se i sledeći put izvući bez odgovornosti i posledica za štetu i nesreće koje izazivaju.

Nevena Subotić
članica Glavnog odbora 
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Sreda, 03. 04. 2013. | Komentara: 0

Poziv novinarskim udruženjima da podrže inicijativu za lustraciju

NOVI SAD, 03. april – Šef poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije i zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš uputio je danas pismo predsedniku Nezavisnog udruženja novinara Srbije Vukašinu Obradoviću, predsednici Udruženja novinara Srbije Ljiljani Smajlović i predsedniku Nezavisnog društva novinara Vojvodine Dinku Gruhonjiću u kojem se navodi:
Saopštenja | Ponedeljak, 01. 04. 2013. | Komentara: 0

I novi ruski ambasador vređa Srbiju

NOVI SAD, 01. april - Da je, kao što je Liga predložila, prethodni ambasador Ruske Federacije Aleksandar Konuzin proteran kada je oktobra 2011. pijan delio lekcije o patriotizmu usred Beograda, Srbija ne bi dočekala da je njegov naslednik ponižava trezan.
Saopštenja | Nedelja, 24. 03. 2013. | Komentara: 0

Bez lustracije, izvući će se i odgovorni za bombardovanje

NOVI SAD, 24. mart - Za 80 dana, 11. juna 2013. ističe rok za produženje Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava, poznatijeg kao Zakon o lustraciji.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook