Zašto u Vojvodini nema aerodroma?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 30. 06. 2020. | Komentara: 0

Zašto u Vojvodini nema aerodroma?

Novi Sad, 30. jun 2020 - Liga socijaldemorkata Vojvodine i Vojvođanski front izražavaju nezadovoljstvo zbog činjenice da na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine ne postoji ni jedan jedini aerodrom namenjen za komercijalne letove.

LSV

Mediji su jutros javili da je put Beča odleteo putnički avion sa aerodroma „Morava“ u Kraljevu. Ova linija će biti redovna.  Posle Beograda i Niša, Kraljevo je treća sredina u Srbiji koja će imati aerodrome namenjene za komercijalni saobraćaj. 

Sa druge strane, Vojvodina i dalje nema nijedan aerodrom, bez obzira na kvalitetne infrastrukturne mogućnosti koje postoje u Vršcu, Novom Sadu, Zrenjaninu i Subotici. 

LSV smatra da je ovo samo još jedan od dokaza katastrofalnog odnosa vlasti prema Vojvodini i njenim građanima. 

Saobraćajna infrastruktura Vojvodine već godinama se zapostavlja. 

Auto-putevi se najmanje grade u Vojvodini, železnička mreža veoma loše funkcioniše, a avio saobraćaj uopšte ne postoji. 

Stroga centralizacija uništava Vojvodinu. 

Vreme je da takva politika postane prošlost. 


Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton



Saopštenja | Nedelja, 28. 05. 2017. | Komentara: 0

Sela će nestati ako se ugase škole

Liga socijaldemokrata Vojvodini smatra da najava ministarke državne uprave i lokalne samouprave Ane Brnabić da će država zatvoriti seoske škole sa malim brojem učenika, samo je još jedan primer neusaglašenih stavova ministara u Vladi Srbije.
Saopštenja | Nedelja, 28. 05. 2017. | Komentara: 0

Srbija da vodi jasniju politiku evropskih integracija

Liga socijaldemokrata Vojvodine  smatra da poslednji podaci istraživanja koje je sproveo  Evropski pokret, zajedno sa Fakultetom političkih nauka, uz pokroviteljstvo delegacije EU u Beogradu, po kojima bi svega 41% građana Srbija glasala  za priključenje naše države Evropskoj uniji, moraju biti signal političkim elitama da se pristupanje zajednici evropskih naroda mora shvatiti mnogo ozbiljniji.
Saopštenja | Subota, 27. 05. 2017. | Komentara: 0

Nikolić da Rusima postavi pitanje o energetskom sporazumu

Liga socijaldemokrata Vojvodine nada se da će odluka o formiranju Nacionalnog saveta za koordinaciju sa Rusijom i Kinom pomoći našoj državi da zaštiti svoje ekonomske interese.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook