Sedlarević: LSV započela sa pripremom predizbornih aktivnosti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 27. 05. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: LSV započela sa pripremom predizbornih aktivnosti

NOVI SAD - Predstavnici vojvođanskih parlamentarnih stranaka smatraju da nema razloga za raspisivanje prevremenih izbora u Pokrajini, ali ne bi bili iznenađeni ni da se birališta otvore u decembru, piše današnji Dnevnik.

Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine i potpredsednica Izvršnog odbora Glavnog odbora LSV Maja Sedlarević kaže za taj list da se o izborima u Pokrajini nije razgovaralo.

- U Vojvodini od 2000. godine nije bilo prevremenih izbora, pošto je pokrajinski parlament bio najstabilniji u zemlji - Sedlarevićeva. Ona kaže da je uverena da ni danas ne postoji ni jedan ozbiljan razlog da izbori ne budu u redovnom terminu, ali uz opasku da je "kad se uđe u četvrtu godinu mandata, svaki termin redovan". Sedlarevićeva je kazala, međutim, da je LSV već formirala centralni izborni štab kojim rukovodi zamenik predsednika stranke Bojan Kostreš, te da je započela sa pripremom predizbornih aktivnosti. Prema njenim rečima, ekonomski gledano bilo bi najbolje da se istovremeno održe izbori na svim nivoima, jer je to najjeftinije.

- S druge strane, činjenica je da u tom slučaju imamo veliki konfuziju oko nastupa stranaka i koalicija na raznim nivoima vlasti, ali i zbog različitih koalicija, što zbunjuje građane - ocenila je ona. Dodala je da će LSV, u svakom slučaju, na pokrajinskim izborima nastupiti samostalno, te da zato za njih "neće biti problem ni ako u Vojvodini oni budu raspisani pre republičkih".

(BILSV, 26.05.2011.)




Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook