Sedlarevic: Vojvodjanska kancelarija će ubrzati EU integracije Srbije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 24. 03. 2011. | Komentara: 0

Sedlarevic: Vojvodjanska kancelarija će ubrzati EU integracije Srbije

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine i predsednica Odbora za evropske integracije i međuregionalnu saradnju Maja Sedlarević izjavila je da je zadovoljna današnjom odlukom Vlade Republike Srbije da da saglasnost na otvaranje kancelarije AP Vojvodine u Briselu.

- Iako smo, čekajući ovu saglasnost, dosta izgubili na vremenu, iskreno se nadam da ćemo svojom ozbiljnošću, odgovornošću i efikasnošću sve nadoknaditi sada kada se Vojvodina konačno nalazi u centru Evropske unije. Drago mi je da je konačno postignut dogovor po ovom pitanju i sada nam jedino preostaje da ozbiljno pristupimo svim zadacima koji nam predstoje kako bi i pokrajina i njeni građani imali konkretne koristi - istakla je Sedlarevićeva. Ona je dodala da je uverena da će prisustvo vojvođanskih predstavnika u Briselu uticati na ubrzanje procesa evropskih integracija Srbije, kao i na blagovremenu informisanost o svim mogućnostima koje pružaju fondovi Evropske unije za države koje još nisu članice.

- S obzirom na činjenicu da Srbija još uvek nije u Evropskoj uniji, pored korišćenja sredstava fondova EU, izuzetno nam je bitno i da sa ostalim kolegama iz Brisela koji su prošli proces pridruživanja razmenjujemo iskustva i na taj način preskačemo prepreke na koje su oni nailazili - rekla je Sedlarevićeva.

(BILSV, 24.03.2011.)




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook