Sedlarevićeva u Briselu o otvaranju predstavništva AP Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 09. 07. 2011. | Komentara: 0

Sedlarevićeva u Briselu o otvaranju predstavništva AP Vojvodine

NOVI SAD/BRISEL - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine mr Maja Sedlarević, u sklopu svoje posete Briselu, posetila je i  Misiju Srbije pri EU, gde je razgovarala sa drugim sekretarom Misije Draganom Stojovićem o mogućnostima Vojvodine u regionalnoj saradnji.

Maja Sedlarevic

Sedlarevićeva i Stojović, koji je u Misiji Srbije pri EU zadužen za regionalne inicijative i saradnju, razgovarali su o skorom otvaranju kancelarije AP Vojvodine u Briselu i svim prednostima koje predstavništvo jedne regije u Brislelu sa sobom nosi.

- Neizmerno mi je zadovoljstvo ako predstavništvo AP Vojvodine u Briselu zaista bude otvoreno u oktobru, kako je nedavno najavljeno, s obzirom na dug vremenski period koji smo čekali, uprkos činjenici da su pribavljene sve neophodne saglasnosti i dozvole - istakla je Sedlarevićeva. Ona je ocenila i da će AP Vojvodina otvaranjem predstavništva u Briselu, koje već odavno ima veliki broj gradova, regija i institucija, imati velike koristi, posebno u narednom periodu kada Srbija i zvanično postane kandidat za pridruživanje, s obzirom na mogućnosti koje predpristupni fondovi nude državama kandidatima za ulazak u EU.

- Zbog toga je od velike važnosti da ovaj put bude zaista onako kako je planirano i da što pre obezbedimo stalnu prisutnost stručnih ljudi i kontinuirano i pravovremeno praćenje konkursa putem kojih ćemo moći realizovati projekte koji bi dobrineli bržem razvoju i lakšem prilagođavanju svemu onome što će se od nas, kao kandidata za članstvo, očekivati - naglasila je Sedlarevićeva.

(BILSV, 06.07.2011.)




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook