Sedlarevićeva u Briselu o otvaranju predstavništva AP Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 09. 07. 2011. | Komentara: 0

Sedlarevićeva u Briselu o otvaranju predstavništva AP Vojvodine

NOVI SAD/BRISEL - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine mr Maja Sedlarević, u sklopu svoje posete Briselu, posetila je i  Misiju Srbije pri EU, gde je razgovarala sa drugim sekretarom Misije Draganom Stojovićem o mogućnostima Vojvodine u regionalnoj saradnji.

Maja Sedlarevic

Sedlarevićeva i Stojović, koji je u Misiji Srbije pri EU zadužen za regionalne inicijative i saradnju, razgovarali su o skorom otvaranju kancelarije AP Vojvodine u Briselu i svim prednostima koje predstavništvo jedne regije u Brislelu sa sobom nosi.

- Neizmerno mi je zadovoljstvo ako predstavništvo AP Vojvodine u Briselu zaista bude otvoreno u oktobru, kako je nedavno najavljeno, s obzirom na dug vremenski period koji smo čekali, uprkos činjenici da su pribavljene sve neophodne saglasnosti i dozvole - istakla je Sedlarevićeva. Ona je ocenila i da će AP Vojvodina otvaranjem predstavništva u Briselu, koje već odavno ima veliki broj gradova, regija i institucija, imati velike koristi, posebno u narednom periodu kada Srbija i zvanično postane kandidat za pridruživanje, s obzirom na mogućnosti koje predpristupni fondovi nude državama kandidatima za ulazak u EU.

- Zbog toga je od velike važnosti da ovaj put bude zaista onako kako je planirano i da što pre obezbedimo stalnu prisutnost stručnih ljudi i kontinuirano i pravovremeno praćenje konkursa putem kojih ćemo moći realizovati projekte koji bi dobrineli bržem razvoju i lakšem prilagođavanju svemu onome što će se od nas, kao kandidata za članstvo, očekivati - naglasila je Sedlarevićeva.

(BILSV, 06.07.2011.)




Izjave | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Građani sve više okrenuti opozicionom bloku

Predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Novi Sad Maja Mrnuštik izjavila je da, ako se izuzmu sve manipulacije i krađe koje su se dogodile u decembru na izborima, vidi se porast raspoloženja građanki i građana ka opozicionom bloku, kako u Novom Sadu, tako i Vojvodini gde slede lokalni izbori.
Saopštenja | Subota, 17. 02. 2024. | Komentara: 0

Srbija da oda počast žrtvi Alekseja Navaljnog

Stradanje lidera ruske opozicije Alekseja Navaljnog u Putinovom gulag  samo je još jedna slika zločinačkog i staljinističkog karaktera vlasti u Kremlju.
Odbori LSV | Petak, 16. 02. 2024. | Komentara: 0

Preskup vatromet u Novom Sadu još jedan primer bahatosti i bezobrazluka gradske vlasti

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI poručuje novosadskoj gradskoj vlasti da je licemerna i da ne vodi računa o interesima građana Novog Sada.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook