Seksualno obrazovanje u škole, a ne zabrana abortusa!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 23. 12. 2016. | Komentara: 0

Seksualno obrazovanje u škole, a ne zabrana abortusa!

Novi Sad, 23. decembar 2016 - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje osnivanje Saveta za borbu protiv abortusa koji najavljuje Slavica Đukić Dejanović, ministarka u Vladi Republike Srbije.
 
LSV

Sam naziv tog tela govori o dubokom nerazumevanju da je abortus izbor žene i njena odluka. Da se on tiče njenog života, zdravlja i stava. Još gore, to je put ka uvođenju zabrane abortusa!
 
Pad nataliteta se ne zaustavlja formiranjem Saveta za borbu PROTIV abortusa i najavljenim razgovorima sa sveštenicima, nego populacionom politikom koja se sigurno ne zasniva na zabrani abortusa i određivanja života pojedinki.
 
Da bi se žene u većoj meri odlučivale na potomstvo, moraju najpre da se steknu bolji materijalni i opšti uslovi kako bi buduća deca mogla normalno da odrastaju.
 
Kada TO država učini, i natalitet će biti veći, a abortusa će biti manje.
 
U međuvremenu, neophodna je edukacija o reproduktivnom zdravlju i kontracepciji.
 
Činjenica je da se Republika Srbija, koja muku muči sa belom kugom, suočava sa velikim brojem neželjenih trudnoća i abortusa.
 
Činjenica je i da je Republika Srbija u samom vrhu među zemljama sa velikim brojem maloletničkih trudnoća.
 
I zato je dobar put ka rešenju tog problema uvođenje Zdravstvenog vaspitanja o reproduktivnom zdravlju, kolokvijalno nazvanog „seksualno obrazovanje“, u osnovnim i srednjim školama i fakultetima.
 
Podsetiću, taj projekat je u Vojvodini zaživeo i doneo dobre rezultate, zbog čega je prepisivan i u regionu.
 
Dakle, edukacija DA, ali NE najgrublje kršenje ljudskog prava na izbor svake žene.
 
Članica
Predsedništva
Lige socijaldemokrata Vojvodine
mr Maja Sedlarević



Odbori LSV | Ponedeljak, 04. 03. 2024. | Komentara: 0

Žolt Sakalaš da sankcioniše neustavno i protivzakonito delovanje Sime Salapure i Nenada Domjeskova

Zbog konstantnog neisticanja zastave AP Vojvodine na zgradi Skupštine grada Zrenjanina i kršenja propisa, odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina ponovo su poslali dopis pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Žoltu Sakalašu.
Saopštenja | Ponedeljak, 04. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš zabranio ligašima koaliciju sa naprednjacima

Članovi Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, na svojoj devetoj sednici, na predlog predsednika stranke Bojana Kostreša, doneli su odluku o zabrani predizbornih i postizbornih koalicija sa Srpskom naprednom strankom na predstojećim lokalnim izborima.
Saopštenja | Petak, 01. 03. 2024. | Komentara: 0

Vlast gasi škole a diže crkve

Građani su već navikli na katastrofalne poteze vlasti, ali ono što se ovih dana dešava u Novom Sadu i Zrenjaninu pokazuje potpuno odsustvo bilo kakvog osećaja za istinskim potrebama građana.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook