Seksualno obrazovanje u škole, a ne zabrana abortusa!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 23. 12. 2016. | Komentara: 0

Seksualno obrazovanje u škole, a ne zabrana abortusa!

Novi Sad, 23. decembar 2016 - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje osnivanje Saveta za borbu protiv abortusa koji najavljuje Slavica Đukić Dejanović, ministarka u Vladi Republike Srbije.
 
LSV

Sam naziv tog tela govori o dubokom nerazumevanju da je abortus izbor žene i njena odluka. Da se on tiče njenog života, zdravlja i stava. Još gore, to je put ka uvođenju zabrane abortusa!
 
Pad nataliteta se ne zaustavlja formiranjem Saveta za borbu PROTIV abortusa i najavljenim razgovorima sa sveštenicima, nego populacionom politikom koja se sigurno ne zasniva na zabrani abortusa i određivanja života pojedinki.
 
Da bi se žene u većoj meri odlučivale na potomstvo, moraju najpre da se steknu bolji materijalni i opšti uslovi kako bi buduća deca mogla normalno da odrastaju.
 
Kada TO država učini, i natalitet će biti veći, a abortusa će biti manje.
 
U međuvremenu, neophodna je edukacija o reproduktivnom zdravlju i kontracepciji.
 
Činjenica je da se Republika Srbija, koja muku muči sa belom kugom, suočava sa velikim brojem neželjenih trudnoća i abortusa.
 
Činjenica je i da je Republika Srbija u samom vrhu među zemljama sa velikim brojem maloletničkih trudnoća.
 
I zato je dobar put ka rešenju tog problema uvođenje Zdravstvenog vaspitanja o reproduktivnom zdravlju, kolokvijalno nazvanog „seksualno obrazovanje“, u osnovnim i srednjim školama i fakultetima.
 
Podsetiću, taj projekat je u Vojvodini zaživeo i doneo dobre rezultate, zbog čega je prepisivan i u regionu.
 
Dakle, edukacija DA, ali NE najgrublje kršenje ljudskog prava na izbor svake žene.
 
Članica
Predsedništva
Lige socijaldemokrata Vojvodine
mr Maja Sedlarević



Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Pružiti zaštitu Ani Lalić i otkriti osobe koje su joj uputile pretnje smrću

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od svih nadležnih državnih organa da pruže zaštitu Ani Lalić, predsednici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, kojoj su, zbog javno iskazanog stava o gradnji crkve na novosadskom naselju Liman, upućene jezive pretnje da će biti zaklana u centru Novog Sada.

Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina i Novi Sad brane se na Limanu

Stanovnici Limana pokazali su juče svojim primerom kako se brane vrednosti demokratskog i modernog društva. U velikom broju odazvali su se pozivu Saveta Mesne zajednice Liman i složno dali crveni karton gradskoj vlasti.
Saopštenja | Nedelja, 10. 03. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI podržali inicijativu ProGlasa za slobodne i poštene izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI podržavaju dokument „Dogovor za slobodne i poštene izbore“, koji je inicirala grupa nestranačkih javnih ličnosti okupljenih u inicijativi ProGlas.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook