Skupština da smeni Aleksandra Vulina - nedostojan da vodi policiju

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Četvrtak, 09. 12. 2021. | Komentara: 0

Skupština da smeni Aleksandra Vulina - nedostojan da vodi policiju

Novi Sad, 09. decembar 2021 - Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od Narodne skupštine Republike Srbije da razreši dužnosti ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina.

LSV

Nedostojno je da ličnost poput Vulina predvodi policiju naše zemlje.

Svaki javni istup ovog bliskog saradnika predsednice JUL-a Mirjane Marković je prepun skandala. Svaka njegova izjava narušava odnose Srbije sa zemljama regiona. On je odgovoran i zbog promovisanja veoma opasne ideje „Srpskog sveta“.

Vulin svakodnevno produbljuje podele u našem društvu. Za njega politički oponenti predstavljaju neprijatelje protiv kojih se treba boriti.

Čaša vode je prelila poslednjih nedelja.

Vulin mora da odgovara zbog loše reakcije policije prilikom blokada puteva koje su organizovane u gradovima Srbije. Vulin je odgovoran zbog prekomerne upotrebe sile pripadnika policije, ali i zbog nereagovanja prilikom napada maskiranih kriminalaca na građane okupljene u Šapcu.

Aleksandar Vulin snosi odgovornost i za navodni dogovor sa ruskim službama bezbednosti, kojim je predviđeno formiranje „radne grupe“ koja bi imala zadatak da sprečava masovne demonstracije i vrši konstantan nadzor nad opozicionim aktivistima i civilnim sektorom.

Sve ovo jasno ukazuje na hitnu potrebu odlaska Vulina sa jedne od najbitnijih funkcija u sistemu vlasti naše zemlje.

LSV smatra da za političare tipa Aleksandra Vulina nema mesta na političkoj sceni Srbiji. Takve osobe su odavno trebale biti lustrirane.

Nažalost, do toga nije došlo i sada svakodnevno posmatramo posledice rada neodgovornih, bahatih i krajnje nedobronamernih pojedinaca.

Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar MartonSaopštenja | Utorak, 17. 05. 2022. | Komentara: 0

LSV: Seoske sredine zapostavljene i marginalizovane

Svakako je dobro što se posete tako visoke gradske delegacije seoskim sredinama ponekad dogode i nadamo se da će u narednom periodu biti češće i redovne. Međutim, ono što nije dobro, a što se iz samog izveštaja moglo jasno zaključiti, suštinski je, uglavnom, pogrešno viđenje seoske problematike iz čega, logično, proizilaze i pogrešni zaključci.
Saopštenja | Ponedeljak, 16. 05. 2022. | Komentara: 0

Država treba da radi u interesu građana Srbije, a ne ruske naftne kompanije

Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorava javnost na veoma neozbiljno i štetno ponašanje države Srbije po pitanju cene naftnih derivata.

Izjave | Ponedeljak, 16. 05. 2022. | Komentara: 0

Srbija zaslužuje jaku i organizovanu proevropsku političku opciju

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da je premalo istinskih proevropskih stranaka u Srbiji i da je to razlog zbog kog se ova politička opcija ne vidi u javnosti. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook