Sramotno što se već dve godine čeka na optužnicu protiv osumnjičenih za gradnju fabrike vode u Zrenjaninu

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Sreda, 09. 03. 2022. | Komentara: 0

Sramotno što se već dve godine čeka na optužnicu protiv osumnjičenih za gradnju fabrike vode u Zrenjaninu

ZRENJANIN - Odbornik u Skupštini grada Zrenjanina i portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton ističe da je sramotno što i dve godine posle hapšenja odgovornih lica iz gradske uprave,  zrenjaninskog „Vodovoda i kanalizacije, kao i direktora firme „Gruppo Zilio“, koja je sa gradom Zrenjaninom potpisala ugovor o izgradnji Postrojenja za prečišćavanje vode, ovaj slučaj još nije dobio epilog. 

LSV

- Građani su se nadali da će sve protivzakonite i kriminalne aktivnosti vezane za ovu investiciju biti otkrivene i da će vinovnici biti kažnjeni.Takođe je bitno naglasiti da nikada nije utvrđena politička odgovornost svih onih koji su učestvovali u procesu donošenja odluka vezanih za izgradnju Postrojenja za prečišćavanje vode. Zrenjaninci već godinama nemaju ispravnu pijaću vodu. Proces rešavanja ovog problema, posebno od 2012. godine, bio je prepun netransparentnih, sumnjivih i kriminalnih radnji. Ispravne pijaće vode nema na vidiku i baš zato je bitno svakodnevno tražiti kažnjavanje odgovornih za sve kriminalne aktivnosti i utvrđivanje političke odgovornosti za katastrofalnu situaciju vezanu za vodu u Zrenjaninu - kaže Marton.

 
(SzILSV, 09.03.2022)Događaji | Utorak, 28. 06. 2022. | Komentara: 0

Čanak: Užasava me odnos Evropske unije prema agresiji na Ukrajinu

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak poručio je da nema nikakve sličnosti između ratova devedesetih na Balkanu i rata u Ukrajini.
Saopštenja | Ponedeljak, 27. 06. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Vučić i Mirović da kažu zašto je Moravski koridor bitniji od puteva u Vojvodini

Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, političaru koji u našoj zemlji o svemu odličuje, i Igoru Miroviću, predsedniku Pokrajinske vlade, političaru koji se ni za šta ne pita, ali ipak ima formalnu funkciju, zašto je Moravski koridor bitniji od auto-puta Zrenjanin-Beograd, od Fruškogorskog koridora, od Banatske magistrale, od auto-puta Subotica-Sombor, obilaznice oko Zrenjanina...
Događaji | Subota, 25. 06. 2022. | Komentara: 0

Čanak posetio Partizansko groblje u Mostaru

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak posetio je danas Partizansko groblje u Mostaru, koje je nedavno bilo meta napada ekstremnih desničara.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook