Srbija da prekine lutanje i uvede sankcije Rusiji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 17. 04. 2022. | Komentara: 0

Srbija da prekine lutanje i uvede sankcije Rusiji

Novi Sad, 17. april 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva sve proevropske i progresivne političke partije u Srbiji da podrže uvođenje sankcija Ruskoj Federaciji.

LSV
 
Sve demokratske zemlje Evrope i sveta su uvele sankcije Rusiji i jasno osudile agresiju na Ukrajinu. Ovim sankcijama su se pridružile i tradicionalno neutralne zemlje, kao i zemlje iz regiona. Srbija još nije povukla taj potez.
 
Politika „dve stolice“, „četiri stuba“, „i na istok i na zapad“ je neozbiljna, loša i praktično nemoguća. Nastavak evropskog puta je jedini garant boljeg životnog standarda i kvalitetnijeg, bezbrižnijeg i slobodnijeg života građana. Zato mi, kao država i kao društvo, moramo da pokažemo znatno veću odlučnost na putu pridruživanja Srbije Evropskoj uniji.
 
Sve drugo predstavlja lutanje i bauljanje u magli, bez jasnog cilja, koje veoma lako može da se završi udaranjem glavom u zid.
 
Mi moramo da se pridružimo ovim sankcijama. Što pre. Taj čin ne predstavlja samo snažnu podršku globalnom miru i bezbednosti, već i civilizacijski iskorak koji nas približava zajednici evropskih zemalja, kojoj pripadamo istorijski, kulturološki i politički.

Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak



Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook