Stvoriti perspektivu za mlade ljude

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Petak, 12. 08. 2011. | Komentara: 0

Stvoriti perspektivu za mlade ljude

LSVOZRENJANIN - Gradska organizacija Omladine LSV Zrenjanin saopštila je danas da LSVO kroz Akcioni plan politike za mlade nastoji da izgradi demokratsko društvo solidarnosti, slobode, ravnopravnosti, socijalne pravde, u kojem će obrazovanje biti dostupno svima.

- Zalaganje za mir, poštovanje ljudskih prava i sloboda, organizovanje mladih i politika prema mladima (Zakoni o omladinskim organizacijama na nivou Republike Srbije, integrisanje mladih u sve društvene tokove), zapošljavanje, zdravlje mladih, kao i međunarodna saradnja su glavna polja našeg delovanja" navodi se u saopštenju. Takođe piše da se LSV zalaže za stvaranje perspektive za mlade u Srbiji i Vojvodini, a naročito za to da oni ostanu u svojim sredinama, gde će aktivnim učešćem  u procesu donošenja odluka i interesovanjima, oplemeniti i unaprediti svoju okolinu i uneti novu dinamiku, tj. mladalački entuzijazam i pozitivnu energiju.

- Važno je da što više mladih ljudi bude uključeno u   proces  donošenja odluka, kako na lokalnom, tako i na višim nivoima" piše u saopštenju LSVO Zrenjanin.
Generalna skupština Ujedinjenih nacija proglasila je 1988. godine 12. avgust kao Svetski dan mladih. Ovaj dan se od tada proslavlja kako bi se ukazalo na promene koje mladi čine u životu svoje zajednice i kako bi se naglasile bitne teme za njih.

(BILSV, 12.08.2011.)

 
Saopštenja | Nedelja, 26. 11. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se za Vojvodinu, a građanske opozicione stranke podržaćemo u promeni aktuelnog režima

Koalicija Vojvođani predala je listu za pokrajinske izbore na kojima će se boriti za decentralizaciju, jaku Vojvodinu i demokratsku Srbiju
Saopštenja | Nedelja, 26. 11. 2023. | Komentara: 0

Vojvođani: Ubistvo žena iz mržnje proglasiti za posebno krivično delo!

Povodom Svetskog dana borbe protiv femicida, potpredsednica Vojvođani LSV Bojana Begović upozorila je da sistem šalje veoma lošu poruku, a žene i devojke stavlja u nepovoljan položaj.
Saopštenja | Subota, 25. 11. 2023. | Komentara: 0

Izjednačavanje šansi je ključno za ravnomeran razvoj Srbije

Centralizacija guši Srbiju i čini je neuspešnom državom. Ona dovodi i do izostanka jednakosti šansi. Najnovija slika takvog odnosa prema Vojvodini, ali i svim drugim krajevima države izvan Beograda, je podela novogodišnjih poklon vaučera deci do 19 godina i zaposlenima u obrazovnom sektoru u Beogradu. Pojedinačna vrednost vaučera je 6.000 dinara.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook