Suša u Vojvodini naneće veliku štetu agraru, a država ćuti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 03. 11. 2018. | Komentara: 0

Suša u Vojvodini naneće veliku štetu agraru, a država ćuti

Novi Sad, 03. novembar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorava na moguće posledice velike suše koja već mesecima vlada u Vojvodini.

LSV

Na području centralnog dela Banata u prethodnih 100 dana palo je samo 30% potrebne količine padavina, a to se može odraziti na smanjenje prinosa prvenstveno pšenice, a i drugih značajnih ozimih kultura naredne godine.

Naime, posejani usevi nisu dobili dovoljnu količinu vlage, a samim tim kasni i njihov razvoj. Nastupajuća zima će ovakvim usevima naneti dodatnu štetu.

LSV ponovo podseća na veliku važnost zalivnog sistema u Vojvodini i drugim krajevima Srbije.

Nažalost, ovaj sistem je zanemaran još od kriznih devedesetih godina, a maćehinski odnos države prema agraru, naročiti prema malim i srednjim gazdinstvima koja su najviše zastupljena, dodatno otežava politiku razvoja svesti o potrebi kvalitetnijeg uređivanja zalivnih sistema u našoj zemlji.

Vojvođanski paori su posebno nezadovoljni drastičnim povećanjem cena nafte, te uz već pomenute probleme, mogu očekivati veoma neizvesnu nastupajuću godinu.

Predsednik Lige paora Vojvodine
i član Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Miloš Šibul




Izjave | Utorak, 14. 06. 2011. | Komentara: 0

Vojvodina adut Srbije u evrointegracijama

NOVI SAD - U Skupštini AP Vojvodine danas je održana promocija publikacije "Vodič kroz strategiju Evropa 2020", koju je priredio Evropski pokret u Srbiji. Promociju je otvorila potpredsednica pokrajinske Skupštine Maja Sedlarević, koja je tom prilikom istakla da očekuje da će naša zemlja do 2020. godine biti članica Evropske unije, naglasivši pri tom da je Vojvodina adut Srbije na tom putu.
Izjave | Utorak, 14. 06. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Decentralizacija znači više ovlašćenja srednjem nivou vlasti

BEOGRAD - Komentarišući danas izmene Zakona o finansiranju lokalne samouprave koje su predložili Ujedinjeni regioni Srbije, lider LSV Nenad Čanak rekao je novinarima da je LSV dala potpis da se taj predlog izmena zakona nađe na dnevnom redu jer je to pitanje, naveo je, bitno za dalju demokratizaciju.
Odbori LSV | Utorak, 14. 06. 2011. | Komentara: 0

Predstavnici LSV Novi Sad dali krv

NOVI SAD - Izvršni odbor Gradskog odbora LSV Novi Sad organizovao je jutros akciju dobrovoljnog davanja krvi u okviru koje su se članice i članovi ovog odbora dali krv u Zavodu za transfuziju krvi. Time je obeležen Međunarodni dan dobrovoljnih davalaca krvi, a kako je rekao predsednik IO GrO LSV Novi Sad Robert Kolar, ovaj "mali" gest uzima malo vremena, a nekome će dati puno istog.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook