SVM podstiče pogrešan odnos države

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Sreda, 01. 02. 2012. | Komentara: 0

SVM podstiče pogrešan odnos države

Novi Sad, 01. februar - Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSVO) najoštrije osuđuje zahtev Saveza vojvođanskih Mađara da se kazne za petoricu mladića koji su pre nekoliko godina brutalno pretukli Zorana Petrovića u Temerinu prepolove, po ugledu na presude za ubice Brisa Tatona.

Dragana Dukic

Umesto da kao LSV osudi takvu presudu, Savez vojvođanskih Mađara na taj način podstiče pogrešan odnos države i njenih institucija prema nasilju i njegovim počiniocima.

LSVO smatra da je vrlo važno da u ovom trenutku svi društveni subjekti budu jedinstveni po pitanju stvaranja odnosa društva prema nasilju, kako bi se izbegla relativizacija krivičnih dela ovog tipa i stvaranje pogodne klime za njih u budućnosti.

Smatramo da je učestvovanje u važnom procesu izgradnje ispravnog vrednosnog sistema obaveza ne samo pojedinaca i institucija, nego i svih političkih partija koje aktivno deluju na javnoj sceni države.

Predsednica
Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine
Dragana Dukić



Saopštenja | Sreda, 07. 08. 2024. | Komentara: 0

Ministarka Zavetnica nedostojna i nesposobna

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOÐANI zahteva ostavku ministarke za brigu o porodici i demografiju Milice Ðurđević Stamenkovski zbog lažnog predstavljanja formalnog obrazovanja.
Saopštenja | Ponedeljak, 05. 08. 2024. | Komentara: 0

Obeležena 308. godišnjica Petrovaradinske bitke

Predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI i odbornica u Skupštini grada Novog Sada Maja Mrnuštik prisustvovala je danas obeležavanju 308. godišnjice Petrovaradinske bitke, u kojoj je saveznička vojska, pod vođstvom princa Eugena Savojskog, porazila Osmanlije i sprečila njihovo napredovanje u Evropu.
Odbori LSV | Ponedeljak, 05. 08. 2024. | Komentara: 0

Realizacija budžeta nedomaćinska, nije rešeno pitanje pijaće vode, niti ostali problemi koji muče Zrenjanince

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI na današnjoj sednici Skupštine grada kritikovali su realizaciju budžeta za prethodnu godinu, jer je procenat izvršenja pokazatelj da aktuelna gradska vlast naš grad ne vodi domaćinski. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook