Tenkovima i avionima se ne brane reke

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 21. 01. 2017. | Komentara: 0

Tenkovima i avionima se ne brane reke

Novi Sad, 21. januar 2017 - Problem nedosatka dovoljnog broja ledolomaca i pojava leda na rekama se ne rešava zimi i u mesecima kada se isti očekuje. Tako da su najave ministara u Vladi Srbije Zorane Mihajlović i Branislava Nedimovića da će u 2017.godini započeti rešavanje nepovoljne situacije zakasnele.

LSV

Šteta koja je ovih dana načinjena na Dunavu tek će se utvrditi, ali je sasvim sigurno da će biti velika.

Liga socijaldemokrata Vojvodine i ranije je upozoravala na neuređenost ove oblasti i podsećala na to da je do devedesetih godina Autonomna pokrajina Vojvodina imala ingerencije u ovoj oblasti.

Nažalost, država je dopustila da u privatizacionim postupcima propadnu preduzeća koja su se bavila ovom oblašću, a ledolomci budu havarisani.

Sada je još jasnije da je trka u naoružanju koju vode Srbija i Hrvatska nepotrebna, a da je preka potreba obe države nabavka plovila koja razbijaju led.

Obe države su ovih dana u pomoć pozvale ledolomce iz Republike Mađarske. Naravno, ti ledolomci nisu jeftini!

Podaci govore da će Srbiju  razbijanje leda na Dunavu koštati u proseku po satu 120 evra a priprema za otpočinjanje posla 77,5 evra po satu, za svaki od dva ledolomca iz Mađarske.

Ukupna računica će biti izvedena posle razbijanja leda, verovatno u februaru, ali je sasvim jasno da će posao biti skup.

LSV smatra da je krajnje vreme da se nadležni uozbilje i da sa reči pređu i na dela.

Ovi problemi će nam se dešavati i narednih godina, a trpeće privreda, koja je ionako na staklenim nogama.

Nabavljamo avione i tenkove, najavljuju se i raketni štitovi, a nemamo ledolomce!

Krajnje je vreme da se promene prioriteti!


Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš




Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook