Tepić: Hrvatska kao da ne veruje EU

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 22. 07. 2016. | Komentara: 0

Tepić: Hrvatska kao da ne veruje EU

BEOGRAD – Komentarišući najavu iz Hrvatske da tamošnja vlada formira komisiju koja bi trebalo da prati izvršavanje obaveza Beograda u vezi sa poglavljima 23 i 24, predsednica Odbora Skupštine Srbije za evropske integracije Marinika Tepić kaže za Politiku da joj nije poznato da je u nekoj zemlji članici EU do sada formirana takva komisija.

LSV
– Formiranje te komisije je kao da Hrvatska ne veruje evropskim organima koji će nadzirati provođenje obaveza iz poglavja 23 i 24, već da ona mora dodatno to da kontroliše – ocenjuje Tepić. Povodom činjenice da neki formiranje ove komisije tumače ipak kao internu stvar, Tepić kaže da ne zna koja bi to interna stvar mogla biti.


– Ne znam koja je to interna stvar naterala Hrvatsku da posegne za retorikom koja je nastupila, i nakon objave da se sa Srbijom otvaraju poglavlja, pa i ove komisije, osim da je ta interna stvar u vezi sa predizbornom kampanjom u toj zemlji – istakla je ona.

(BILSV, 22. 07. 2016)

 




Izjave | Petak, 22. 04. 2011. | Komentara: 0

Baćanović: Čađ je najveći zagađivač vazduha u Srbiji

BEOGRAD - Čađ iz kućnih ložišta je najveći zagađivač vazduha u Srbiji, izjavila je danas medijima pomoćnica ministra za životnu sredinu i prostorno planiranje Danica Baćanović povodom Dana planete Zemlje. Ona i dodala da je taj problem najizraženiji u Užicu. Baćanovićeva je navela da je i saobraćaj jedan od glavnih zagađivača vazduha u Srbiji i da je taj problem delimično rešen prestankom proizvodnje benzina sa visokim sadržajem olova.
Iz medija | Petak, 22. 04. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Nikolić zreo za penziju

NOVI SAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak pozdravio je danas odluku Tomislava Nikolića da prekine štrajk žeđu i ocenio da je taj štrajk bio nepotreban. Čanak je u saopštenju za javnost ocenio da je lepo što je spasen jedan život, ali je dodao da Nikolićev život nije ni bio ugrožen, već da je u pitanju bila farsa.
Izjave | Četvrtak, 21. 04. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Najvažnije postići političku saglasnost

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš, koji je nedavno imenovan za predsednika Radne grupe za izradu zakona o imovini i prihodima AP Vojvodine, izjavio je jutros za RTS, povodom početka rada ove Radne grupe, da će oni dati sve od sebe da se zakon donese što pre.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook