Trenutna politika Srbije nije hrabrost. Hrabrost je uvesti sankcije Moskvi

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 24. 05. 2022. | Komentara: 0

Trenutna politika Srbije nije hrabrost. Hrabrost je uvesti sankcije Moskvi

NOVI SAD – Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton kritikovao je stav premijerke Ane Brnabić u pogledu odnosa Srbije prema ruskoj agresiji na Ukrajinu, te pozvao vlast u Srbiji da konačno uvedu sankcije Moskvi.

LSV

Reagujući na premijerkinu izjavu da je „Srbija zauzela najhrabriji pristup u vezi sa ratom u Ukrajini“, Marton je poručio da takav stav Srbije nije hrabrost, već da je „hrabrost uvesti Putinu i Kremlju sankcije“.

- Meni se čini da je baš suprotno od „najhrabrijeg“, gospođo premijerka. Vojska Ruske Federacije je provalila u Ukrajinu. Istok te zemlje je pretvorila u prah i pepeo. Ginu deca! Prete nuklearnom bombom!!! Ne, stav Srbije nije hrabrost. Hrabrost je uvesti Putinu i Kremlju sankcije - napisao je Marton na svom Tviter profilu.

(SzILSV, 24.05.2022)



Saopštenja | Utorak, 27. 02. 2024. | Komentara: 0

Napad na grb i zastavu Vojvodine napad su na samu autonomiju Vojvodine

Pre 20 godina, odlukom njene Skupštine, Autonomna Pokrajina Vojvodina dobila je svoje simbole. Zastavu i grb.
Odbori LSV | Ponedeljak, 26. 02. 2024. | Komentara: 0

Zašto načelnik Gradske uprave Zrenjanina Nenad Domjeskov krije informacije od javnog značaja?

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina uputila je još 22. januara Gradskoj upravi Zrenjanina zahtev kojim traži informaciju o ukupnom broju građana sa teritorije grada Zrenjanina koji su upisani u birački spisak.

Saopštenja | Petak, 23. 02. 2024. | Komentara: 0

Obustaviti postupak proterivanja Andreja Gnjota i Elene Koposove

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI zahteva od vlasti da zaustave proterivanje aktivista Andreja Gnjota iz Belorusije i Elene Koposove iz Ruske Federacije, koji su spas od progona u svojim državama pronašli u Srbiji.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook