Tužilaštvo odbacilo krivičnu prijavu Dveri protiv Nenada Čanka

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 10. 11. 2021. | Komentara: 0

Tužilaštvo odbacilo krivičnu prijavu Dveri protiv Nenada Čanka

Novi Sad, 10. novembar 2021 - Više javno tužilaštvo u Beogradu obavestilo je advokata Milana Đukića, branioca predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka, da je odbacilo krivičnu prijavu protiv njegovog klijenta, koju je 9. septembra ove godine podneo Srpski pokret „Dveri“.

LSV

Ovaj pokret je protiv predsednika LSV podneo krivičnu prijavu zbog navodnog  izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti iz člana 317. Krivičnog zakona Republike Srbije.

Tužilaštvo je navelo da je prijavu odbacilo zbog nepostojanja osnova sumnje da je izvršeno krivično delo zbog kojeg se goni po službenoj dužnosti.

Liga socijaldemokrata Vojvodine podseća da je političko delovanje Dveri, od osnivanja ovog pokreta, praćeno izlivima ekstremnog nacionalizma i propagiranjem ideja koje promovišu mržnju.

Članovi Dveri prekidali su tribine o Zoranu Đinđiću, negirali postojanje celih nacija, pozivali na kršenje Ustava i zakona po pitanju poštovanja ljudskih prava, negirali genocid u Srebrenici, promovisali politiku desnog ekstremizma...

Liga socijaldemokrata Vojvodine uvek će biti brana desnom ekstremizmu i njegovim protagonistima!

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Sreda, 21. 02. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina je naša kuća - očuvaćemo vojvođanski način života

Dan maternjeg jezika prilika je da se naglasi potreba afirmisanja višejezičnosti u Vojvodini.
Odbori LSV | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Nesposobna zrenjaninska vlast prevazilazi samu sebe u neradu

Predstavnici Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani su danas obeležili godinu dana nerada na parkingu u centru grada.
Izjave | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Građani sve više okrenuti opozicionom bloku

Predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Novi Sad Maja Mrnuštik izjavila je da, ako se izuzmu sve manipulacije i krađe koje su se dogodile u decembru na izborima, vidi se porast raspoloženja građanki i građana ka opozicionom bloku, kako u Novom Sadu, tako i Vojvodini gde slede lokalni izbori.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook