U Poreču potpisan sporazum o saradnji IDS i LSV

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 14. 05. 2011. | Komentara: 0

U Poreču potpisan sporazum o saradnji IDS i LSV

NOVI SAD - Danas je u Istarskoj sabornici u Poreču potpisan sporazum o saradnji Istarskog demokratskog sabora i Lige socijldemokrata Vojvodine kojim će dve regionalne stranke dodatno učvrstiti i unaprediti dugogodišnje prijateljstvo.

Sporazum je u ime Istarskog demokratskog sabora potpisao predsednik IDS Ivan Jakovčić, a u ime Lige socijaldemokrata Vojvodine zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš.

"Potpisivanjem ovog sporazuma, formalizujemo dugogodišnje prijateljstvo LSV i IDS " izjavio je tom prilikom Bojan Kostreš, podsetivši da su mostovi i veze koje su uspostavili LSV i IDS pre deset godina, bili prvi koraci u približavanju Hrvatske i Srbije.

"Oduvek smo promoteri saradnje ne samo ove dve države, nego čitavog regiona. Zajedno se zalažemo za građansko društvo, multikulturalnost, multikofesionalnost i to nam je zajednički cilj. Potpisivanjem sporazuma sada možemo najaviti još veće napore i još bolju saradnju dve stranke " poručio je Bojan Kostreš, sa kojim u Poreču boravi u delegacija najviših funkcionera LSV.

Inače, u Poreču je u toku i konferecija "Regionalizam i regionalna saradnja".
Na panelu "Regionalizam i regionalni identitet" učesnicima se obratila potpredsednica Izvršnog odbora LSV Maja Sedlarević, a na panelu "Regionalizam i regionalna saradnja u Jugoistočnoj Evropi" portparolka LSV Aleksandra Jerkov.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook