Uhapsiti šoviniste koji prete Slovacima u Begeču

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Nedelja, 24. 10. 2021. | Komentara: 0

Uhapsiti šoviniste koji prete Slovacima u Begeču

Novi Sad, 24. oktobar 2021 - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva hitnu reakciju nadležnih organa povodom pretećih poruka koje su upućene građanima Begeča slovačke nacionalnosti.

LSV

Mediji su juče preneli da je na adresu Slovačke evangelisitičke crkve u Begeču stiglo preteće pismo u kom se građanima slovačke nacionalnosti poručuje da napuste selo.

LSV podseća da je žalosno što se ovakve stvari dešavaju u višenacionalnoj Vojvodini i da ove pretnje podsećaju na nacionalističko divljanje devedesetih godina u Sremu.

Država mora zaštititi sve svoje građane, a pojedinci koji šire versku i nacionalnu mržnju moraju se procesuirati i kazniti.

Vojvodina pripada svim njenim građanima i u njoj nema mesta za fašiste i šoviniste.

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata VojvodineOdbori LSV | Utorak, 30. 11. 2021. | Komentara: 0

LSV neće učestvovati u obesmišljavanju Skupštine opštine Žitište

Liga socijaldemokrata Vojvodine neće učestvovati na današnjoj sednici Skupštine opštine Žitište pošto ne želi da učestvuje u urušvanju uloge Skupštine opštine sazivanjem sednica Skupštine po hitnom postupku i kada ne postoje opravdani razlozi za to.
Saopštenja | Utorak, 30. 11. 2021. | Komentara: 0

Bokanu je mesto u zatvoru, a ne na televiziji!

Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od predsednice Vlade Republike Srbije Ane Brnabić da zaustavi delovanje fašističkog ološa koji je poznat pod imenom Dragoslav Bokan i uhapsi ga.
Izjave | Nedelja, 28. 11. 2021. | Komentara: 0

Čanak: Ratko Mladić je naftna mrlja na obrazu Srbije

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da će srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik pobeći u Moskvu, jer je to „sigurna kuća za korumpirane političare“. Čanak je rekao da Dodik ima vilu u Beogradu, ali je dodao da on na kraju ipak neće pobeći u Beograd, već u Moskvu. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook