Umrežavanje žena u regionu šalje snažnu poruku

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 28. 11. 2019. | Komentara: 0

Umrežavanje žena u regionu šalje snažnu poruku

Skoplje, 28. novembar 2019 - Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga učestvuje na međunarodnoj konferenciji „Peking +25 regionalni pregled Zapadnog Balkana“ koja se održava u Skoplju.

LSV

Organizatori međunarodne konferencije su „Regionalni ženski lobi za sigurnost, mir i pravdu u Jugoistočnoj Evropi“ i UNWOMEN, uz podršku švedske vlade. Organizacija koja okuplja žene iz zemalja Jugoistočne Evrope, ubrajajući među njima predstavnice institucija iz Hrvatske, Crne Gore, Albanije, Srbije, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine i sa Kosova, organizovala je susret, kako bi učesnice analizirale efekte Pekinške konvencije 25 godina od usvajanja, uz predloge mera kojima se položaj žena u različitim poljima može i mora popraviti.

Tom prilikom, Olena Papuga je ukazala da je ovo iskustvo dragoceno jer razmena informacija i primena iskustava različitih zemalja može biti korisno u daljem radu. Dijalogom učesnica i upotrebom korisnih informacija u institucijama može se prevazići rizik malog procenta učešća žena na mestima odlučivanja i doprineti većoj zastupljenosti u oblastima mira i sigurnosti.

Konferencija je bila mesto postavljanja ciljeva u daljem radu, uz insistiranje na merama koje članice mogu primeniti u svojim državama. Razmena znanja se pokazala kao dragoceni put kojim se može unaprediti uloga žena u oblastima kao što su mir, sigurnost i pravda u Jugoistočnoj Evropi.
 
Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Iz medija | Petak, 01. 04. 2011. | Komentara: 0

Hoćemo imovinu, novac i policijsku upravu za Vojvodinu

NOVI SAD - Spremni smo da s Beogradom razgovaramo o našim stavovima da bi Vojvodini trebalo da bude vraćena sva imovina koja joj je 1988. oduzeta, poput puteva, železnice, elektroprivrede i lutrije, ali nismo spremni da od njih odustanemo.
Izjave | Petak, 01. 04. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: Loš odnos republičkih organa prema pokrajinskim

BEOGRAD - Od 2000. godine Skupština AP Vojvodine uputila je Narodnoj skupštini Republike Srbije ukupno 39 zakonskih predloga i na desetine amandmana na različite zakone, a od tog broja usvojeno je svega pet zakona i 13 amandmana, istakla je danas potpredsednica Skupštine AP Vojvodine mr Maja Sedlarević.
Izjave | Petak, 01. 04. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Istina se mora otkriti

NOVI SAD - Inicijativu REKOM svakako treba podržati jer ona vodi ka pomirenju " izjavila je na tribini "Da se zna, da se ne ponovi" portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov. REKOM je inicijativa za osnivanje Regionalne komisije za utvrđivanje činjenica o ratnim zločinima i drugim teškim kršenjima ljudskih prava od 1991. do 2001. godine na prostoru bivše SFRJ.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook