Vlada da povuče odluku o zabrani izvoza žitarica, brašna i ulja

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Petak, 11. 03. 2022. | Komentara: 0

Vlada da povuče odluku o zabrani izvoza žitarica, brašna i ulja

Novi Sad, 11. mart 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od Vlade Republike Srbije da povuče aktuelnu Odluku o zabrani izvoza žitarica, brašna i ulja.   

LSV

Bez obzira na aktuelna dešavanja vezana za rat u Ukrajini, kao i poremećaj globalnog tržišta, po ko zna koji put smo svedoci da država u kriznim vremenima teret prevaljuje na leđa poljoprivrednika. 

Umesto da se planskim i sistemskim merama podrži poljoprivredna proizvodnja, a naročito u ovako osetljivom trenutku, čini se upravo suprotno i dodatno otežava ionako težak položaj naših poljoprivrednika. 

Dok cene inputa skaču u nebesa, tržište se ograničava i time poljoprivredni proizvođači dovode u situaciju da ne mogu adekvatno da naplate ono što su proizveli.   

Zbog tog nepoštenog odnosa prema poljoprivredi i poljoprivrednicima, Liga socijaldemokrata Vojvodine podržava napore i najavljene akcije naših paora da se izbore za svoja prava i fer tržišno poslovanje.

Član Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Rudić
Izjave | Subota, 02. 07. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Došao đavo po svoje

Došao đavo po svoje. Ovako je generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš prokomentarisao nalaz Demostata da u Srbiji Aleksandar Vučić uživa samo jedan odsto više poverenja od predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina.
Izjave | Subota, 02. 07. 2022. | Komentara: 0

Skupština Vojvodine treba da se izjasni o agresiji Rusije na Ukrajinu

Liga socijaldemokrata Vojvodine bi mogla da pokrene pred vojvođanskim parlamentom zvaničnu osudu podrške agresije Rusije na Ukrajinu i time da Skupština APV podrži ukrajinsku zajednicu u Vojvodini, izjavio je pokrajinski poslanik LSV Saša Šućurović. 
Odbori LSV | Petak, 01. 07. 2022. | Komentara: 0

LSV: Regionalni vodovodi jedini put da Vojvođani dobiju ispravnu vodu

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je odluka kikindskih vlasti da kubik vode i kanalizacionih usluga poskupi za 39,40% skandalozna. Građani Kikinde zahtevaju ispravnu pijaću vodu, a ne drastična poskupljenja.
ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook