Vlada da povuče odluku o zabrani izvoza žitarica, brašna i ulja

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 11. 03. 2022. | Komentara: 0

Vlada da povuče odluku o zabrani izvoza žitarica, brašna i ulja

Novi Sad, 11. mart 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od Vlade Republike Srbije da povuče aktuelnu Odluku o zabrani izvoza žitarica, brašna i ulja.   

LSV

Bez obzira na aktuelna dešavanja vezana za rat u Ukrajini, kao i poremećaj globalnog tržišta, po ko zna koji put smo svedoci da država u kriznim vremenima teret prevaljuje na leđa poljoprivrednika. 

Umesto da se planskim i sistemskim merama podrži poljoprivredna proizvodnja, a naročito u ovako osetljivom trenutku, čini se upravo suprotno i dodatno otežava ionako težak položaj naših poljoprivrednika. 

Dok cene inputa skaču u nebesa, tržište se ograničava i time poljoprivredni proizvođači dovode u situaciju da ne mogu adekvatno da naplate ono što su proizveli.   

Zbog tog nepoštenog odnosa prema poljoprivredi i poljoprivrednicima, Liga socijaldemokrata Vojvodine podržava napore i najavljene akcije naših paora da se izbore za svoja prava i fer tržišno poslovanje.

Član Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Rudić




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook