Vlada da povuče odluku o zabrani izvoza žitarica, brašna i ulja

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 11. 03. 2022. | Komentara: 0

Vlada da povuče odluku o zabrani izvoza žitarica, brašna i ulja

Novi Sad, 11. mart 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od Vlade Republike Srbije da povuče aktuelnu Odluku o zabrani izvoza žitarica, brašna i ulja.   

LSV

Bez obzira na aktuelna dešavanja vezana za rat u Ukrajini, kao i poremećaj globalnog tržišta, po ko zna koji put smo svedoci da država u kriznim vremenima teret prevaljuje na leđa poljoprivrednika. 

Umesto da se planskim i sistemskim merama podrži poljoprivredna proizvodnja, a naročito u ovako osetljivom trenutku, čini se upravo suprotno i dodatno otežava ionako težak položaj naših poljoprivrednika. 

Dok cene inputa skaču u nebesa, tržište se ograničava i time poljoprivredni proizvođači dovode u situaciju da ne mogu adekvatno da naplate ono što su proizveli.   

Zbog tog nepoštenog odnosa prema poljoprivredi i poljoprivrednicima, Liga socijaldemokrata Vojvodine podržava napore i najavljene akcije naših paora da se izbore za svoja prava i fer tržišno poslovanje.

Član Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Rudić




Izjave | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Građani sve više okrenuti opozicionom bloku

Predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Novi Sad Maja Mrnuštik izjavila je da, ako se izuzmu sve manipulacije i krađe koje su se dogodile u decembru na izborima, vidi se porast raspoloženja građanki i građana ka opozicionom bloku, kako u Novom Sadu, tako i Vojvodini gde slede lokalni izbori.
Saopštenja | Subota, 17. 02. 2024. | Komentara: 0

Srbija da oda počast žrtvi Alekseja Navaljnog

Stradanje lidera ruske opozicije Alekseja Navaljnog u Putinovom gulag  samo je još jedna slika zločinačkog i staljinističkog karaktera vlasti u Kremlju.
Odbori LSV | Petak, 16. 02. 2024. | Komentara: 0

Preskup vatromet u Novom Sadu još jedan primer bahatosti i bezobrazluka gradske vlasti

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI poručuje novosadskoj gradskoj vlasti da je licemerna i da ne vodi računa o interesima građana Novog Sada.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook